TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Välilevyt ovat vakava asia! (Hki Pavi DJ 2012-05-20 23:59)

Välilevyillä ohjataan myös orkestereita

Kaminiitto
2012-05-21 19:54

Kun olen seuraillut noita kotimaisia huipputanssittajia, niin lattaripuolella näille on yhteistä se, että lähes kaikkiin on sotkettu enempi tai vähempi kotimaista humppaa sekaan. Kun orkesteri kuuluttaa "seuraavaksi lattaria", niin se tarkoittaa humppacha-chaata. Tiedän vain yhden orkesterin, joka näin ei tee. Kun katselee väen lattaritanssia, niin nämä tanssit yleensä mennään polvet notkuen kuten humpassa. Onhan se hyvää treeniä polville.

Pääkaupunkiseudulla argentiinalainen tango on saanut merkittävän jalansijan ja sitä on jopa Pavilla opetettu. Ikivihreitä argentiinalisia tangoja tulee harvoin jos koskaan lavoilla. Kysymys on osaamisesta. Orkesterit ovat harjoitelleet vain suomalaista tangon rytkytystä ja siksi heidän soittamansa argentiinalaisetkin tangot on sovitettu suomalaiseen muottiin.

Tasatahtisista buggista ja humpista en sano mitään. Niitä orkesterit soittavat jo liiankin kanssa, joten vaatii melkoista mielikuvitusta, jos niitä vielä soitetaan monipuolisuuden nimissä välilevyinä.

Jos olisin DJ:nä Pavilla, niin Julio Iglesiasin tai jonkun muun vastaavan latinon tangot nostaisin listalla ykkössijalle ja jättäisin suomenkieliset tangot orkestereille. Vastaavasti lattareina käyttäisin sen maan sovituksia, mistä ne ovat kotoisin. Tämä kannustaisi myös orkestereita miettimään, mitä lattareiksi kuuluttavat ja miten ne niitä soittavat.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu