TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kysymys tanssikulttuurin tulevaisuudesta (Humbuugie 2012-04-14 16:49)

Nuorissa tulevaisuus?

Tapani
2012-05-03 10:44

Ikärajoitukset ovat ihan ymmärrettäviä ja toisaalta eivät ole. Jos olisi vain nuorille sallittuja kursseja ilmeisesti pitäisi olla myös vain nuorille suunnattuja tansseja. Aika vaikeaa, kun kaikilla sallituillakaan kursseilla tai tansseilla ei meinaa aina riittää väkeä.

Tämä ei ole teoriaa. Helsingin vilkas lavatanssikerhotoiminta on opiskelijakerhojen varassa ja siellä ikähaarukka on suurinpiirtein tuo. Kyllä, suuri osa siitä porukasta myös tanssii nimenomaan keskenään omissa tansseissaan ja käy vähemmän lavoilla. Kustannukset ovat varmasti osasyy tähän, mutta toinen merkittävä tekijä on se, että omissa bileissä on muita samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. WLH tapahtumat Helsingissä vetävät myös paljon väkeä.

Tämä ilmiö jossa kaikenikäiset tanssivat keskenään on suht tuore ja se on sekä osasyy että seuraus sen suhteen, että paritanssi ei vedä puoleensa nuorten suuria massoja. Aina on tietysti poikkeusyksilöitä, mutta mitään suurta suosiota nuorten parissa on turha toivoa sekaikätansseilla. Tämän ei tietysti tarvitse välttämättä toteutua millään määrätyllä ikärajalla, se voi myös toteutua sitä kautta että vanhemmat ihmiset (tai ainakin riittävä valtaosa) tuntevat itse, että ovat väärässä paikassa kun ympärillä on pelkkää nuorisoa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu