TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Levin kevättä 2012 (Osa II) (H50 2012-04-22 17:37)

Levin kevättä 2012 (Osa II)

H50
2012-04-22 17:37

Keskiviikko 18.4., Agents

Päivällä oli lämpötila himpun verran yli nollan ja tuuli navakasti lounaasta, mutta aurinko paistoi. Tuuli korkeapaineella tietää usein tulevia sateita, vai tietääkö? Hiihtolenkki oli mukava tehdä reissun parhaassa luistossa. Sama matka taittui tänään 15 min nopeammin kuin kaksi päivää takaperin, mutta energiaa kului 400 kaloria vähemmän ja hiihto oli helppoa. Reidet eivät hapottuneet maitohaposta ja hartiatkin jaksoivat. Ehkä jaksaa illallakin vielä liikuskella parketilla.

Ruokakupongeilla sai vastinetta taas kiitettävästi masullensa ja olo oli auvoisa iltapäiväpäikkäreille mennessä.

Agents tähditti Levihotellin tansseja tänään, vaikka saapuikin vasta hieman ennen puolta yötä. Siihen asti piti hyvistä tansseista huolen Mia Leivo ja Pequeno. Saas nähdä kuinka korkealle Leivo pääsee tulevan kesän tangokuninkaallisten laulukilpailuissa, johon kuulemma aikoo osallistua. Veikkaanpa, että varsin pitkälle!

Mainiot tanssit aina Agentsien tuloon saakka. Sitten olikin sekä lattialla että lattian reunoilla fanikansaa ihan riittämiin. Onneksi oli korvatulpat taskussa ja jo ensi soundeista saattoi oivaltaa, että oli pakko käyttää tulppia oman hyvinvointinsa ja kuulonsa takia. Agents soittaa aina makeasti, niin nytkin. Materiaali on aika puhdasta rautalankaa ja paljon biisejä tuotantokauden alkuajoilta, joka on taattua tavaraa. Tanssijan kannalta vain niin nopeita jälleen. Silti tuli vedettyä aivan huisit twistit erään sitä taitavan ja vikkeläjalkaisen daamin kanssa. Totesin heti kappaleparin alettua, että kohta kuolema korjaa tai tulee ainakin aika liki ja niin myös kävi. Jalat alkoivat väkisin loppua nopeatahtisen twistin toisen parin lopulla, jolloin sykemittari kapusi jo yli lukeman 180!! Tuohon en ole päässyt edes kovimmissa kilpaladun nousuissa päivisin. Oli pakko huilia yhdet soitetut tanssiparit sen jälkeen, mutta voi miten tulikaan irtonainen olo tuosta tyrärytkytyksestä, kun sai paahtaa oikein olan takaa kunnon 60-luvun raskasta, vääntävää ja niveliin käyvää polvien heilutusta, nam, nam! Hieman ympäröivää tanssikansaa hymyilytti, mutta so not, sillä kanssani twistaavaa tyttöäkin hymyilytti.

Agentsien setti kesti tunnin ja 15 min, jota varten fanit pulittivat 16 egeä. Tanssipassista oli apua 4 euron verran. Tähtibändin enchorien aikana käänsin nokkani kohti majapaikkaa vakiokulutuksen ja suurin piirtein vakiomäärän tanssittuani.

Torstai 19.4., Lauran ilta

Kaunis aurinkoinen päivä ja myös tähän asti jakson lämpimin, kun mittari näytti varjossa +4 iltapäivällä. Aamusella eli siis hiihtoaikaan olivat ladut mainiossa kunnossa, vaikkakin luisto huonompi kuin eilen. Oli liki nautinto välillä porhaltaa latu-uria pitkin, kun valtaosa ajasta oli tyventä ja rauhallista ja sai liikkua yksin.

Iltapäivällä näytti Kätkän takarinteillä satavan lunta aika lailla samaan aikaan kun Levin ja Sirkan puolella oli auringonpaiste ja ihmisiä paljon liikkeellä ihanassa kevätsäässä. Sittemmin kuulin, että Ylläksellä ja siellä suunnassa oli lunta tullut oikein kunnolla.

Parketille suuntasin puoli kymmeneksi, mutta vain hyvin niukasti oli väkeä vielä. Tanssimaan pääsi kuitenkin heti tuttujen kanssa. Illan pääsolisti, Laura Voutilainen, ilmestyi paikalle noin vartin yli yksitoista, jolloin oli tupa taas tullut täyteen fanittajista ja/tai muuten vain kuuntelijoista. Laulaja oli kertomansa mukaan ehtinyt päivällä lasketella Levin rinteillä peräti 5 tuntia, kova mimmi! Heti ensimmäisestä laulunluikauksesta ja soitannasta lähtien oli positiivista se, ettei nyt tarvinnut laittaa korvatulppia korviin kuten eilen Agentseilla.

Kyllä Laura on timantinkova ja varma esiintyjä ja mieleen tulisi lähinnä Suomen Tina Turner, vaikka solakampi ja himpun ehkä pitempikin. Silti ei Laura ole pituudella pilattu. Lavakarisma oli tämän Lapinreissuni rautaisinta ja on uskomatonta, miten joidenkin ihmisten ääni kestää täysillä laulamista (melkein kirkumista, mutta ihan nuotilleen) korkealta ja kovaa. Lavaesiintyminen oli myös ylivoimaista muihin viikon solisteihin nähden.

Musiikki olikin sitten toinen juttu, sillä hyvin samantapaisia biisejä tuli toinen toisensa perään ja valtaosin nopeita. Joukossa oli toki muutama hitaampikin laulelma, mutta lavaesiintymisen puolelle reilu tuntinen kuitenkin painottui, minkä Laura lauleli. Tanssijan kannalta tuo setti oli lähinnä 'sosiaalifoxeilua', buggia tai fuskua jo pelkän ihmispaljoudenkin takia. Tungoksen vuoksi tuli piipahdettua alakerran karaokebaarissa tanssimassa muutama kappalepari liki tyhjällä parketilla, jess! Lauran lopetettua, painuin itsekin yöpuulle.

Perjantai 20.4. ja Channel Four

Nämä kauniit ja aurinkoiset kelit vain jatkuvat. Päivän lämpötila kipusi ennätykseensä ja iltapäivällä näytti kämpän varjon puolella spriimittari +7,5 keväistä astetta. Tänään en sitten hiihtänyt ennakoiden jo huomista paluuajoa, joka pitäisi jaksaa ajaa turvallisesti kotiin saakka. Päivä kului näitä raportteja tehden, siivoillen ja pakaten sekä iltaan valmistautuen, sillä onhan kevätviikkoni GRANDE FINALE luvassa.

Koska telkusta tuli Voice of Finlandin finaali, en malttanut olla katsomatta sitä ja vasta sen jälkeen painua illan tansseihin. Salia oli pienennetty ilmeisesti yksityistilaisuuden takia takaosan ravintolatilan ja sen edustan lattian verran eli pieneksi jäi tanssilattia. Se aiheutti myös tiettyä hämmennystä ja vaikeuksia, sillä selviä hakualueita ei oikein ollut, vaan haettiin sekä pöydistä että baaritiskin luota. Tuo kaikki hieman latisti iltaa.

Tanssittua tuli, mutta vähiten koko reissulla eikä kaloreitakaan saanut kulutettua edes tuhatta, voi, voi!! Channel 4 ja Mia Leivo soitansivat hyvin ja kaiken lisäksi siedettävällä äänitasolla, vaikka tila oli pienentynyt. Hyvä niin. Koko iltana ei päässyt ainakaan oma tanssifiilinki nousemaan oikein mihinkään sfääreihin, liekö syy sitten viimeisessä illassa ja lähdön haikeudessa, kuten niin monesti ennenkin. Illasta ei jäänyt käteen oikeastaan juuri mitään, joten se lienee merkittävissä vaihtelevan mielialan ja fiiliksen piikkiin.

Puolelta öin jo olin matkalla kotiin kantaen huolta huomisesta paluumatkasta, jolloin oli luvattu loskaista ja pyryistä keliä.

Lauantai 21.4., lähtöpäivä

Aamu pilvinen, hieman pakkasella ja tihutti jo hieman lunta. Aamupalaa tehdessä oli mukava kelata viikon tapahtumia ja erityisesti tansseja. Parhaiksi tansseiksi jäi, kuten aiemmin jo ounastelin, Äkäslompolon Remuliiteri ja Heikki Koskelo. Pidän itseäni hieman etuoikeutettuna, kun sain ja onnistuin löytämään niin monta hyvää ja jopa erinomaista tanssijaa. Yhtään pakkia en myöskään saanut ja muutamat korvia punoittavat positiiviset palautteet lämmittävät vieläkin mieltä ja antavat uskoa siihen, että suurin piirtein olen käyttäytynyt korrektisti ja saanut ihmisiä hyvälle mielelle tai jopa fiilikslle. Hyvä minä !

Auton kone murahti kohden etelää yhdeksältä. Ensimmäinen taukopaikka oli vajaan tunnin ajomatkan päässä, kun piti oikein topata tienposkeen Rovaniemen Lohinivan kohdalla. Syinä olivat tien läheisyydessä langoilla istuneet suuret pöllöt, joita oli sitten yhteensä neljä. Olivat muuten lapinpöllöjä, jotka ovat aika harvinaisia - kuulemma.

Lunta tuprusi kovasti aina Rovaniemen tuolle puolelle saakka. Pakkasta piisasi Rovaniemelle, mutta siitä kohden Kemiä alkoi lämpö nousta nollan yläpuolelle ja pyry muuttui raskaaksi räntäsateeksi. Rapa roiskui ja jonoja muodostui. Oli taas onni myötä, sillä pelätty loskaosuus sujui mallikkaasti ilman kommelluksia. Lunta riitti metsissä, pelloilla ja pientareilla Ouluun saakka, mutta siitä eteenpäin muuttuivat maisemat vähälumisiksi ja Limingassa liki lumettomiksi.

Pellot olivat täynnä hanhia, joutsenia, töyhtöhyyppiä ja kottaraisia ja musiikki soi cd:ltä tuli Anne Mattilan aiheeseen sopiva kappale 'Sinä huomasit ne linnut'. Oikein hymyilytti.

Reissun saldoina väsynyt kroppa, muutama hiihdetty kilometri sekä kulutettu kalori. Tanssit joka ilta ja muutama uusi tuttavuus eteläisemmästä Suomesta, jokunen pohjoisempaakin. Taitavia ja kauniita tanssijoita, joita oli todella ilo viedä erinomaisen seuraamisensa vuoksi.

Reilun parin viikon kuluttua vaihteeksi tanssileirille Etelä-Suomeen ja alkutalvesta Leville takaisin hiihtelemään.

Jukolaa odotellessa...

Kirjoittajan avainsanat: Levihotelli

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu