TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jiven perusaskel (Tholopai 2012-03-10 19:57)

Tanssikursseilla käymisen syyt

Trickster
2012-03-13 19:14

"Pointti ei ole se, että tanssitaidolla ei olisi mitään väliä vaan se, että tanssitaito on hyödytön eikä joka tapauksessa kehity pitkälle jos ihminen ei käytännössä innostu tanssimaan."

Ok, ymmärsin, hyvin paljonhan on sellaisia ihmisiä, jotka eivät kurssien lisäksi käy juurikaan tansseissa, eivätkä ainakaan missään lavatansseissa. Mutta onhan se tanssitaito myös samalla jonkinlaista henkistä pääomaa, jota voi tarvittaessa käyttää esim. jossain tilaisuuksissa. Ja mielestäni tanssitunneilla oppii paljon muutakin kuin varsinaista tanssia, esim. toisten ihmisen huomioimista ja kuuntelemista, rentoa läheisyyttä ennestään vieraan ihmisen kanssa, kehon hallintaa ja motoriikkaa, musiikkia jne. Että ei se hukkaan heitettyä aikaa ole, vaikkei säännöllisestä tanssimisesta innostuisikaan.

"Olet kyllä oikeassa siinä, että paritanssissa hauskaa pitäisi olla molemmilla, mutta ei tämäkään välttämättä vaadi kummoista osaamista jos kumpikin on samalla tasolla ja asenne on kohdallaan. "

Vaikea sanoa, milloinka ollaan parin kanssa samalla tasolla. Teknisesti, fyysisesti tai henkisesti ei ehkä koskaan. Jonkinlaista yleistä vastarinta-asennetta aivan vapaaseen soveltamiseen olen kyllä ollut havaitsevinani ja mielestäni naiset kyllä ihan oikeasti jopa ääneen toivovat miehen osaavan heitä kunnolla tanssittaa, jollain määrätyllä ja jotenkin vakioidulla tavalla.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu