TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jiven perusaskel (Tholopai 2012-03-10 19:57)

Koreografiavideoon kommentti

Pia M
2012-03-13 14:28

Irtosi hiukan asiayhteydestään tuo kirjoittamani "sisältää paljon elementtejä mitkä eivät ole vietyjä." Omassa tekstissäni se oli kohdistettu vain Markun ja Disan jiveen, mutta Jamin lainauksen myötä se irtosi alkuperäisestä ajatuksestaan ja laajeni käsittämään molempia videoklippejä.

Minun mielestäni ensimmäinen, italialaisten videoklippi, on tehty pelkästään kertomaan tiettyjen kuvioiden järjestys tietyssä koreografiassa. Siinä ei ole tarkoituskaan tuoda esille mitään muuta, kuten esim. vientiä. Kaikki kyseisen klipin kuviot ovat kuitenkin täysin peruskauraa ja vietävissä, ja kuten Speedy totesikin, hyvä vienti ei ollenkaan aina näy ulospäin. - Italialaisten klipin osalta ei ole merkitystä, viedäänkö kuviot kyseisessä klipissä vaiko ei, mutta käytännön tanssissa ne toki viedään. Vaikka tietenkin ulkoa oppineille ne voidaan myös tanssia läpi ilman vientiä.

Kannattaa myös muistaa, mikä kaikki on "vientiä." Paitsi konkreettinen vientiliike, ovat myös vartalon linjaukset ja liikeradat osa vientiä, ja ne minusta toteutuvat italialaisten klipissä hienosti.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu