TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jiven perusaskel (Jora 2012-03-11 11:36)

Vapaa vienti vs. vakioitu rytmiikka

Kevyesti.
2012-03-13 11:01

Pia M 2012-03-12 14:48

Mutta semmoinen seikka on päässyt unohtumaan, että jotta sääntöjä voisi menestyksekkäästi rikkoa, ne pitää ensin hallita hyvin.

Itsellä oli tanssin oppimisen alkuvaiheissa ensin tärkeää perusrytmin osaaminen, liikkuminen musiikin tahdissa, mahdollisimman monen kuvion hallitsiminen joka sitten vaihtui viennin hallitsemiseen liikkeiden motoriikkaan, tasapainoon ja siitä sitten vartalon kannatukseen (itselle varmasti ikuinen haaste?), käsien oikeaan asentoon.

Vapaa vienti on tullut vasta sen jälkeen kun on saanut oman vartalonsa hallintaan eli on alkanut uskaltaa tulkita, varioida musiikkiin niitä kuvioita joita alussa niin ahneesti halusi oppia.

Tällä hetkellä kuvioilla, niiden määrällä ei ole enää niin isoa merkitystä koska tanssi on tällä hetkellä päämäärin vartalon hallintaa ja vientiin keskittyvää, paria huomioivaa liikettä.

Itse toivoisin seuratanssi opetuksessa tulevaisuudessa nimenomaan viennin korostamista, tanssisuuntien, askelluksen ja tanssiasennon entistä tärkeämpää huomoimista kuvioiden kustannuksella.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu