TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jiven perusaskel (Tholopai 2012-03-10 19:57)

Tanssinopetuksessa mennään häntä edellä puuhun

Pia M
2012-03-12 15:40

Ymmärrän tietenkin teidän ammattilaisten ajatukset, että opetaan tavalla, millä saadaan eniten oppilaita. Mutta jos vakuuttavasti vaikka esitettäisiinkin, että ei mennä pidemmälle ennenkuin hallitsette perusasiat, niin katoaisiko porukka?

Tuotanoin...

...minun ammattiylpeyteni ei ainakaan antaisi periksi ajatusta, että opettaisin tavalla jolla oppilaat eivät oikeasti oppisi kunnolla mitään, mutta jolla saisin kurssin täyteen. Enkä todellakaan usko, että Päivinkään ammattietiikka tuollaista kestäisi.

Minusta sinä nyt turhaan takerrut Päivin kirjoituksen siihen kohtaan, missä hän puhui kurssien tyhjenemisestä. Katsotaanpa mitä Päivi oikeasti sanoi:

"Ajatus siis olisi, että ennen edistyneitä ei opetettaisi kuvioita, vaan vain perusaskel ja (vasta alkeisjatkotasolla) esim. viennit tekniikkaan sisältyen? Ja näistä jokainen rakentaisi omat kuvionsa? Ihanteellinen ajatus, mutta uskon, että oppilaat kaikkoaisivat jo alkeiden aikana, kyllästyttyään perusaskeleen jauhamiseen." ( http://www.tanssi.net/keskustelu/s/245/251865.html#t) ja tuo oli siis Päivin vastaus Tahdikkaan ehdotukseen kurssien sisällön uudistamisesta.

Kyllä minäkin luulen, että jos alkeiskurssilla opetettaisiin vain pelkkää perusaskelta ilman vientiä, seuraamista ja tekniikkaa, voisi kurssin sisältö jäädä niin laihaksi että se ei jaksaisi kurssilaisia motivoida. Toisaalta sitten taas Tahdikkaan esittämä malli ( http://www.tanssi.net/keskustelu/s/245/251831.html#t) jättää avoimeksi mm. kurssien keston, sekä termien avaamisen. Mitä esim. tarkoittaa "musiikin ymmärrys" ja mitä kaikkea "perusaskelen" opetukseen kuuluu. Lisäksi Tahdikas ei missään mallinsa vaiheessa maininnut viemisen ja seuraamisen opettamista, jolloin Päivi melko loogisesti päätteli sen kuuluvan vasta alkeisjatkossa mukaan tulevaan tekniikkaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu