TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jiven perusaskel (Tholopai 2012-03-10 19:57)

Jiven perusaskel

Tholopai
2012-03-10 19:57

Hei,

Olen aloittelemassa jiven harjoittelua paikallisessa tanssiseurassa. Olen aiemmin tanssinut fuskua ja tiesin, että jiven perusaskel on huomattavasti haasteellisempi: harjoittelinkin sitä runsaasti eri opetusvideoiden avulla ennen kurssia. Omasta mielestäni tämä video opasti parhaiten sen miten jiven perusaskel rakentuu: http://www.youtube.com/watch?v=CdUMQGqim6Q

Ahkeralla harjoittelulla opin sivuttaiset chassét, rock-askeleen (niin että kanta ottaa takana maahan) ja swingin. Harjoittelin myös jonkin verran chasséja eteenpäin ja taaksepäin koska tiesin, että niitä tultaisiin tarvitsemaan kuvioissa.

Olin siinä ymmärryksessä, että jiveä tanssitaan joko suljetussa lattariotteessa tai avoimessa (kädet alhaalla), eli näin: http://www.youtube.com/watch?v=7Z9qsyabKMY tai siten kuin Matti ja Sannu tanssivat 'koko suomi tanssii' dvd:n näytteessä: http://www.suomentanssistudiot.fi/index.php?id=45 Olinkin suuresti yllättynyt kun kurssilla perusaskeleen tanssiasento oli niin, että daami on miehen vierellä (miehen toinen käsi on daamin alaselässä ja toinen käsi pitää daamia kädestä edessä, käsi alhaalla). Perusaskel meni niin, että otettiin yhdessä rock askel taaksepäin ja sitten chassét eteenpäin ja taaksepäin. Minusta tämä ei tuntunut lainkaan jiveltä ja esim. swingiä ei pystynyt tekemään.

Minua kiinnostaa nyt tietää onko jiven seuratanssiopetuksessa vakioitu mitään tyyliä miten sitä opetetaan ja onko muilla kokemuksia tämäntyylisestä jivestä? Itse olin kurssin jälkeen pettynyt: uuttera perusaskeleen harjoittelu meni aivan hukkaan.

Kirjoittajan avainsanat: jive

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu