TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Taas Ruusuinen lauantai (Alfia 2012-03-04 22:33)

Mittailua

Drago
2012-03-06 13:45

Tämä heppuli käveli vajaan metrin päässä naisten rivistä, siis ihan naistenrivin edessä, ei suinkaan missään hiukan kauempana. Siltä etäisyydeltä ei voi mitenkään erehtyä siitä mitä hän tuijotteli. Yleensä jos yrittää henkilöä tunnistaa, katselee tietääkseni kasvoihin, eikä rintamukseen.. vai tunnistatko sinä daamisi kuppikoon perusteella? ;) Tuolta etäisyydeltä jos ei näe, herää kysymys aikooko henkilö suunnistaa kaikuluotauksen vai käsikopelon perusteella tanssilattialla?

Tiedän kyllä oikein hyvin millaista on olla heikkonäköinen ja millaista piilolasien käyttäjän elämä on. Omat silmäni leikattiin pari vuotta sitten ja siihen asti olin silmälasien ja piilareiden käyttäjänä yli 20 vuotta. Näköni oli myös erittäin heikko, eli ilman laseja olin käytönnössä sokea. Niin sokea, että jos laskin suihkuun mennessä silmälasit väärään paikkaan, en meinannut löytää niitä enää suihkun jälkeen.

Mitä tulee viittaukseen, että iän myötä näkö heikkenee, niin olet oikeassa. Ikänäkö ei kuitenkaan ole likinäköisyyttä, vaan kaukonäköisyyttä, eli kauempana olevat kohteet näkee paremmin kuin lähellä olevat. Likinäköisyys taas useimmiten alkaa jo varhain nuoruudessa ja pahenee useimmiten päälle parikymppiseksi asti, jonka jälkeen näkökyvyn heikkeneminen yleensä pysähtyy.

Oma lukunsa ovat sitten tietenkin moninaiset silmäsairaudet, mutta koska emme ole lääkäripalstalla, jätän ne nyt selvittämättä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu