TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sekahaku ja hakujen sekaisuus (Jerryjee 2012-02-18 11:21)

Sekahaku ja hakujen sekaisuus

Jerryjee
2012-02-23 10:39

Henkilökohtaiset ominaisuudet: Jospa hakkaisi lommoja muidenkin tabujen kylkeen. Kaikki tietää vaikkei ehkä ääneen toteakaan että ikä ja tanssitaito ovat niitä sijoittumisen kriteerejä.

Tämä ei nyt suoranaisesti liity tanssiin, mutta minua hiukan ihmetyttää tuo, ettei iästä saisi puhua mitään - että iäkkäämmät loukkaantuu. Itsekin ollaan siellä seniilin vanhuusrajan pahemmalla puolella ja siitä saa huomauttaa minulle ihan vapaasti.

Mutta kun iästä ei koskaan saisi mitään missään mainita, niin se johtaa jonkinlaiseen teeskentelyyn - ikään kuin koko asiaa ei olisi olemassakaan, vaan kaikki ovat aina viriilejä kaksvitosia. Esimerkiksi työpaikoilla suunnitelmia tehdessä voisi olla jotain merkitystä sillä, että koska tarkalleen kollega eläköityy, tänä vai ensi vuonna. Mutta tämä panttaa sitä tietoa eli siis teeskentelee kuin asiaa ei olisi olemassakaan. Se myös johtaa hupaisiin tilanteisiin, kun varttunut yrittää mukailla selkeästi nuorempien käytöstä. Esimerkiksi yleensä harmaat hiukset ovat paljon tyylikkäämmät kuin niiden väkisin värjääminen.

Niin ja se että pyöreitä vuosia juhlitaan railakkaasti. En varmaan ikinä tule ymmärtämään, mitä juhlimista fyysisessä rappeutumisessa on. Oikeitakin juhlimisen aiheita on. Mutta tällaista pitää tehdä vain koska se kuuluu "suomalaiseen tapakulttuuriin"? Niinkuin tanssissakin?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu