TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin oppiminen (Tahdikas 2012-01-03 10:16)

Satunnainen tanssiminen ja orkestereiden rooli

Nadi
2012-01-03 19:43

Tajuanhan minä tuon kaiken sinänsä - toki sitä vertaa itseään muihin ..ja minunkin itsetunnollani tulos on se, että 99%:ssa tapauksista totean olevani huonompi, rumempi tai tyhmempi ..useasti niitä kaikkia XD

Ja tämä seuraava epistola ei nyt ole tarkoitettu "vastaväitteeksi" Twototangolle ..vaikka eihän siinä mitään vastaan väittämistä olekaan - asiaahan tuo puhuu. Kommentoinpa nyt vaan jotain sinne tänne kun ei huvita tuo työnteko.. ;P

Näin käy ilman että osaavammat suinkaan tätä haluaisivat. Tästähän on täälläkin monesti keskusteltu

Juu niinhän siitä on keskusteltu. Ja joka kerta tähän mennessä mä olen luonteeni mukaisesti kokenut syyllisyyttä siitä, että se "kaikkikansa" ei nykyään enää voi käydä lavoilla tai ravintoloissa niin kuin ennenvanhaan tanssista nauttimassa koska minä käyn. Ja siksi lavoilla väki vähenee ja lavat kuolee kun minä siellä tanssin useampia lajeja kuin se "kaikkikansa". Se tuntuu jotenkin ihan järjettömältä - ja epäreilulta. Ja siis "minä" tuossa ei nyt tarkoita "minä" ihan sananmukaisesti ..vaan "minä" ikäänkuin kaikkia tanssinharrastajia edustaen.

Juurikin olin äsken uimassa ja siinä viereisellä radalla treenasi kilpauimareita jumalaisessa kropassaan ja täydellisellä tekniikalla. Eikä mulle silti tullut oloa, että "enpä voi enää käydä uimassa kun osaan vaan tätä sammakkoa ja nuo vetää kaikenmaailman perhostellen". Tai laskettelurinteessä kun yritän selviytyä jostain vaikeasta paikasta vähän varovasti enkä kovin kauniilla tekniikalla ja töpeksin siinä niin takaa suhahtaa joku proo ihan mielettömän tyylikkäästi ja vaivattomasti. Ja piirustamassa on aina niitä, jotka hiukan sivusilmällä katsoo sitä mallia ja suitsait sukkelaan vetäisee taidokkaan työn ..ja ite vääntää ja vääntää ja vielä kahden tunninkin kuluttua kädet on liian lyhyet ja pää liian iso :( ..siis siinä piirustuksessa XD Silti käyn uimassa ja silti laskettelen ja silti piirrän koska minullakin on oikeus uida ja lasketella ja piirtää vaikka joku tekee niitä paremmin siinä vieressä.

Miten ihmeessä tämä tanssiminen nyt on sitten niin eri asia? Jos minäkin harrastan niitäkin juttuja joissa en ole kovin hyvä niin tuntuu jotenkin ihan kummalliselta, että sitten se ainoa asia, jossa mä itse olen hyvä niin onkin semmoinen missä ei sitten saisi missään näyttääkään osaamistaan koska muut säikähtää eikä ne enää voi sitä tehdä. Kun minäkin tällä surkealla itsetunnolla menen vaan reippaasti harrastamaan asioita missä muut on parempia. Ja vaikka välillä ottaakin päähän, että en opi ..ja aattelee, että olisihan se kiva osata tolleen kuin tuokin nyt tuossa ..niin en minä niitä muita siitä syytä, että ne on hyviä ja annan kaiken kunnian sille, että joku osaa jotain mitä mä en osaa kunhan se joku vaan sitten sallii mun myös leikkiä samalla hiekkalaatikolla vaikka vähän huonomminkin. Päin vastoin ihailen niitä ..ja silti jatkan sitä omaa tuhraamistani tai pulikointia koska siitä tykkään vaikkei se niin tasokasta olisikaan! Miksi tanssilavoilla ne "kaiketkansat" ei voi tanssia sitä omaa "pulikoimistaan" vaikka minä tanssisinkin buugivuugia? Se on tässä se mitä mä en oivalla.. että mikä tästä tanssista nyt sitten tekee niin eri asian kuin kaikki muu ihmisten vapaa-ajan toiminta!? Sitäpaitsi enhän minä siellä lavoillakaan mikään superproo ole ja kyllä siellä minullekin on paljon paljon porukkaa, joista pidän näppini erossa eikä tulisi pieneen mieleenikään hakea tanssimaan! Mutta silti minä käyn siellä ja tanssin sitä omaa taitotasoani vaikka vieressä on miljoonasti parempia - annan niiden olla semmoisia ja ne antaa mun olla tämmöinen ja kaikki mahtuu rinnakkan. Siis minun mielestäni.

Että ilmoitanpa tässä, että en enää jaksa tuntea syyllisyyttä siitä, että harrastan tanssimista ja rakastan sitä ja että se näkyy. Ja hitto minä käyn lavoillakin jos haluan ..vaikka nykyään en paljon käykään.. ..ja ravintoloissa varsinkin käyn jos haluan ..ja tanssin mitä lajia haluan koska maksan sen pääsylippuni kanssa >:( Sitten jos tulee "kieltolaki", että lavoilla tai ravintoloissa ei saa tanssia kuin voksia takaperin niin sitten pitää miettiä tilanne uusiksi ja siirtyä ehkä sinne ville-v:n klubeihin niin kuin sen toisen kieltolain aikana painuttiin salakapakoihin XD

Ehkä itse tärkeimpänä pidän tässä asiassa sitä, että sellaiset koko kansan suosikkiorkesterit/artistit kiertävät tulevaisuudessakin lavoja. Ei-niin-tanssittavan musiikin soittaminen on nimittäin tehokkain keino pitää aktiiviharrastajat kyseisenä iltana poissa ja väylä lavatanssiin on siten vapaampi myös sille tavallisemmalle tallaajalle tai satunnaisemmalle kävijälle.

Ihan hyvä pointti. Mä olen tähän mennessä suurimmaksi osaksi valinnut tanssipaikkani ihan kyllä muiden juttujen kuin sen mukaan onko siellä mikä orkesteri enkä ole muutenkaan halunnut suostua mihinkään kahtiajakoon "harrastajat" vs. "kansa" ..mutta sen verran voin kyllä tehdä "myönnytystä" tälle "matalan kynnyksen tanssimiselle", että voisin nyt vaikka tehdä ihan Uuden Vuoden lupauksen pysyä poissa "kaikenkansan" orkestereiden keikoita niin ei sitten kellekään tule paha mieli :) (..kunhan vaan ensin saan selville mitä ne orkesterit on :P ).

Ja miksei tietysti voisi ajatella, että lavatkin profiloituisi - kuka harrastelijalavaksi kuka sitten "kansan" lavaksi. Minusta se on kamala ajatus mutta jos sillä tavalla saadaan sitten useampi lava kannattamaan ja kaikille paikat, joihin on kiva mennä kun ei ole niitä "toisia" siellä ..niin suostun siihenkin nyt hövelillä päällä ollessani 0O

Kellarista mä en aio pysyä poissa ja aion siellä jatkossakin tanssia muutakin kuin voksia. Sen verran olen kyllä korteni kantanut kekoon tässä vuosien varrella myös baaritiskin kautta sen paikan pystyssä pysymiseen, että katson oikeudekseni siellä myös tanssia sanoi "kaikkikansa" mitä vaan. Tietysti jos henkilökunta kieltää niin sitten pitää senkin suhteen miettiä uusiksi.

ps.

Ja minusta tämä ongelma ratkeaisi näppärästi sillä "kaikkitanssii" -konseptilla, jossa tanssitaidot sekoittuisivat ja tavis ja proo tanssisivat iloisesti yhdessä ja se "kaikkikansa" voisi oikeasti tuntea, että vähemmälläkin tanssitaidolla hyväksytään joukkoon ..ja joojoo.. en oikeasti esitä sitä koska tiedän, että se on höpöhöpöä ..eikä semmoinen idealistinen utopia toteudu koskaan sen enempää kuin todellinen toimiva kommunismikaan - niin kauan kuin ihminen on mitä se on ja mihinkäs me tästä muututtaisiin :)

ps2.

Tässä yhteydessä ..vaikkei se tähän kuulukaan.. (tosin mulla taas alkuperäinen pointti on tainnut kadota muutenkin jo monta riviä sitten.. XD) haluan kumartaa Cometsin nykyisen aktiiviporukan suuntaan! Ne bileet on sukupolvenvaihdoksen mukana oikeasti muuttuneet melkoisesti kohti tuota "kaikkitanssii" -meininkiä! Muistan toisenlaisiakin aikoja - jäin niistäkin bileistä "eläkkeelle" jo 10 vuotta sitten ..mutta nykyään viihdyn taas :D Että näköjään pienessä porukassa se ajatus saadaan käytännössäkin toimimaan jos vaan tahtoa on!

..ja joo joo.. ..lavoilla tietysti on paljon enemmän ja vielä erilaisempaa porukkaa..

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu