TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin oppiminen (Päivi 2012-01-02 21:47)

Satunnainen tanssiminen ja orkestereiden rooli

Twototango
2012-01-03 17:45

Nadi: "Minä taas en kertakaikkiaan ymmärrä tätä. Tai siis en ymmärrä miksi ei voi keskittyä osaamaan jotain lajeja hyvin ja tanssia niillä sen illan? Miksi ihmeessä pitää osata 20 lajia? Ja miksi niille "satunnaisesti tanssiville" ei kerrota, että ei niiden tarvitse osata 20 lajia?"

Tuo johtunee ihan siitä, että ihmisellä on taipumus verrata itseään muihin.

Äskettäin lavalla asiasta keskustelinkin ja yhteinen havainto oli se, että satunnaiset tanssijat/huonommin osaavat ovat kyseiselläkin lavalla hieman väistyneet osaavampien tieltä. Katoa on ihan selkeästi havaittavissa ja nekin paikat, jotka ovat ennen olleet "koko kansan paikkoja" ovat muuttumassa osaavampien harrastajien paikoiksi. Joidenkin paikkojen kohdalla tämä muutos on jopa yllättävää. Näin käy ilman että osaavammat suinkaan tätä haluaisivat. Tästähän on täälläkin monesti keskusteltu.

Tämä ei ole tietenkään ainoa selitys jonkin tanssipaikan tanssijaprofiilin muutokselle, mutta ihan perusteltua on olettaa, että se osaltaan asiaan vaikuttaa.

Ja ei toki satunnaiset tanssijat kokonaan lavoilta katoa, mutta lavoilletulon kynnys saattaa kuitenkin olla hieman korkeampi. Yhden kerran sinne saatetaan tulla menoa ihmettelemään ja tanssimaankin. Loppuillasta istutaan ehkä jo vähän sivummalla poissa tieltä ja seuraavalla kerralla luontevampi valinta voi ollakin sitten jo joku muu kuin tanssilava.

Tietysti eritasoisia tanssijoita on aina lavoilla ollut, mutta ehkä nykyisen laajan lajikirjon myötä osaamisen taso on siellä toisessa päässä noussut ja sitä kautta erot kasvaneet.

Ehkä itse tärkeimpänä pidän tässä asiassa sitä, että sellaiset koko kansan suosikkiorkesterit/artistit kiertävät tulevaisuudessakin lavoja. Ei-niin-tanssittavan musiikin soittaminen on nimittäin tehokkain keino pitää aktiiviharrastajat kyseisenä iltana poissa ja väylä lavatanssiin on siten vapaampi myös sille tavallisemmalle tallaajalle tai satunnaisemmalle kävijälle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu