TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimusiikin monipuolisuus (Pallosalama 2011-12-29 21:15)

Kursseista ja oppimisesta

Jami
2012-01-03 13:54

PiaM:n kirjoitukseen jatkan ja jakaisin nuo tanssikurssit erityyppisiin kursseihin. Kauden kestäviin kuten kansanopistoissa ja sitten niihin tunnin ja parin tunnin juttuihin, jotka ovat lajikohtaisia. Kummallakin opetetaan tanssin alkeita mutta jatkumo kertakurssilta seuraavalle loppuu siihen. Jos ei opi nopeasti joutuu palaamaan taas uudestaan alkuruutuun, vaikka haluaisit vain kerrata jotain asioita edellisestä kerrasta. Tästä on aika vaikea päästä eteenpäin.

Minun tanssikurssini alkoivat em. opettajan opastuksella kansalaisopistossa. Käytiin syksyn aikana rauhassa läpi muutaman lajin alkeet ja lisättiin vähän jotain perusaskeleen päälle. Samoin opetuksen lomassa opettaja kertoi miten lavoilla toimitaan. Parittomana jouduin vaihtorinkiin heti, mutta sitten kuitenkin pian kaikki olivatkin yllätys yllätys tuttuja, jolloin ei tarvinnut hakuja pelätä kurssilla. Tässä oli eväät kurssin päättyessä oikeisiin tansseihin Ruusulinnaan, jonne ope meidät kaikki 30 kurssilaista pyysi mukaansa.

Ruusulinnaan tuli minun lisäkseni vain yksi pariskunta ja ope parinsa kanssa. Samanlaisella aktiivisuudella on muiltakin kursseilta ilmestynyt kurssilaisia tanssisaleihin. Joten ihmettelen, miksi ihmeessä ihmiset käyvät kursseja, jos eivät sitten käytä opittuja taitoja hyväkseen? Onko pelko suurempi este kuin osaamattomuus?

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu