TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tietojen päivittäminen (Suke 2011-12-24 10:56)

Onko tanssikansa liian vaativaista musiikin suhteen; Souvarit

Andreas pks
2011-12-31 14:03

Olin tuossa syystalvella Pesäkalliolla tanssimassa kun Ruusulinnassa on ollut niin surkea tajonta esiintyjistä lähes koko syksyn. Nyt näköpiirissä on joitain itselle sopivampia ja tilanne lähiaikoina hieman parempi. Onneksi lauantain talvitanssien iskuetäisyydellä rahalla pääsee hieman kauemmas eli Tanhuhoviin ja Pesäkalliolle ja Satulinna oikein varavarapaikkana. Kyse siis omasta maustani, esiintyjistä, arviosta ruuhka- vai väljemmät tanssit, mikä keli, mikä tanssipaikan etäisyys, kävisikö 1- 2- tai 3- tasoinen orkesteri/esiintyjä tänä iltana.

Niin Souvarit soittelivat ihan sitä mitä olin ajatellutkin heidän soittavan entuudestaan. En oikein muista olisivatko ottaneet huononnuksena noita muun tanssikansan ylistämiä beatteja mukaan hieman lisää vai muistanko väärin.

Tanssit olivat varsin tiiviit ja eilen kuviot miettineet muutamat tanssijat toteuttivat niitä itseäni häiriten äkisti poikittain edestä mennen ja äkisti ruuhkassa pysähtyen valtavirrassa. No noiden takiahan sitä tälläinen vaatimattoman taidon omaava joutuu aina pysähtymään ja miettimään mistä sitä pääsee sivusta tai kuinka kauan joutuu paikallaan tanssimaan, että paremmat saavat hommansa hoidettua "moottoritien kaistallani". Souvarit soittivat vaan liian kovalla voimalla, mutta muuten illan tarjonta oli aivan kohtuullinen.
Heidän soittotaksansa kuuluisi olla jotain 2- 3 luokkaa kun verrataan esim. Tulipunaruusuihin ja La Stradan ykkösluokkaan.
Lisäksi muutama esiintyjä kuuluu siihen ykkösluokkaan solistina. Finlanders esim. kakkosluokkaan listallani. Mutta meillähän kaikilla on omat makuluokkansa kuka mistäkin pitää.

Niin Pesäkallion tanssit olivat ihan mukavat silloin ja pulla, kahvikuppi sekä limsa maksoi muistaakseni 6,5 ¤ kun se Ruusulinnassa nykyisin hintojen noston (2¤) jälkeen maksaa 7,5 ¤ Kyllähän sitä tanssitautisena joutuu aina puntaroimaan omien lähtökohtiensa perusteella kunkin tanssi-illan hintalaatusuhteen mikä kullekin itselleen sopii milloinkin parhaiten.

t. Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu