TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssimusiikin yksinkertaistuminen (Päivi 2011-12-14 12:17)

Tanssimusiikin päivittäminen

Pallosalama
2011-12-22 23:20

Lavoilla huomaa, että valtaosa paikallaolijoista kokee polkat, jenkat ja masurkat juomatauon merkeiksi.

Niin minäkin.

Olisiko jo aika lavoillakin ryhtyä pikkuhiljaa säätämään ohjelmistoa sellaiseksi, joka vetoaa uusiinkiin tanssijoihin? Ainakin pääkaupunkiseudulla on suuri määrä salsa / rock & swing / arkkutango tanssijoita, jotka eivät lavoilla käy, vaan eriytyvät omiin piireihinsä.

Ja viime vuosina on kuulemma ollut perinteisen lavatanssimeiningin pienimuotoinen renesanssi "teemadiskoissa" - foksia ja tangoa, lähinnä. Hidas, hidas, nop, nop. Voluumit sellaisia, että pystyy juttelemaankin, ja etsimään kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen.

Voisi olla teoriassa mahdollista, että joku koko ajan harvenevista ja kuolevista lavoista, ja siinä samalla suomalainen elävä tanssikulttuuri, voisi selvitä hengissä yksinkertaisesti vaihtamalla pois ne tanssilajit joilla ei ole mitään tulevaisuutta?

Pois humppa, jenkka, masurkka ja polkka - tilalle salsa ja muita lattareita, enemmän tangoa ja perusfoksia? Näin palveltaisiin sekä niitä jotka harrastavat suosittuja lajeja, että myös toisaalta voitaisiin palata lavatansseissa sosiaalitanssimiseen ja seurusteluun.

Tässä tietysti pahin ongelma on lavatanssien imago - mutta vielä tälläkin hetkellä on pientä liikettä lavatanssien ja suosittujen lajien välillä. Niinpä ehkä vielä olisi mahdollisuus pelastaa tanssiminen, ja saada sen suosio nousuun.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu