TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Jerryjee 2011-11-14 9:34)

Onnistuneen viennin ajoituksesta

Avanaq
2011-12-10 17:44

Erinomainen kysymys. Liika vientikin voi olla mahdolista, mutta minusta intentioviennissä siitä ei ole vaaraa.

Esimerkiksi sellainen skenaario, jossa kuviokellujista toinen pitää huolta siitä, että pysytään pinnalla ja edetään ja toinen surffaa siinä siivellä.

Kuviokellunnalla kuvattuna vienti ei missään nimessä oisi pinnalla pitämistä vaan vain ajoittaisia merkkejä ja viestejä siitä, mihin mennään ja millä tavalla. Molemmat siis kelluisivat aivan itsenäisesti. Myös tanssiessa molemmat huolehtivat omasta liikkeestään ja omilla jaloillaan itsenäisesti liikkumisesta. Viejä vain antaa pieniä signaaleja siitä, miten haluaa liikkeen tapahtuvan.

Olen myös yrittänyt miettiä kuinka intentiota voisi kuvata konkreettisemmin ja kuinka sitä ehkä voisi opettaa. Yksi tapa voisi olla hengityksen kautta. Kun ihminen hengittää sisään, keho jännittyy ja uloshengintyksessä keho rentoutuu. Esimerkiksi voimaharjoittelua tehdessä liikken suoritus tapahtuu niin, että ensin hengitetään voimakkaasti sisään ja jännitetään keho, erityisesti keskivartalo. Tämän jälkeen tulee itse työvaihe ja sen lopussa uloshengitys ja rentoutuminen. Tanssivientikin (voi) noudattaa samanlaista kaavaa. Jännitysvaiheen avulla tapahtuu myös intention viestintä seuraajalle.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, ajoitus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu