TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssia Ruåtsiksi (Päivi 2011-12-04 16:05)

Tanssia Ruåtsiksi

Päivi
2011-12-09 22:21

"2. mallisuoritus? http://www.youtube.com/watch?v=_tq5KLGqI-M"

Tämä ei ollut kovin tyypillinen esimerkki kyseisestä tanssityylistä. Tämä on kovin askelpainotteinen versio. Sopisi siis siinä mielessä hyvin suomalaisille tanssijoille...

Valitettavasti en ole löytänyt netistä videoita, joista kävisi ilmi, millainen tanssi minut Piteåssa hurmasi. Se on kuitenkin huomattavasti enemmän vartalokeskeistä ja vähemmän liikkuvaa kuin tämä videon tyyli.

Täältä saattaa saada jotain vihiä asiasta: http://www.youtube.com/watch?v=rq6Vup_i4S4

"....modern fox = dirty fox :)"

Kyllä. Tuo dirty fox on se yleisempi nimi. En vain "uskaltanut" käyttää sitä, kun se kuulostaa niin... ...dirtyltä... ;) Samoin tuo otsa otsaa vasten tanssimisen nimitys - gnuss fox - kuulostaa suomalaisen korvaan aika... :-P
Kuitenkaan kyseinen tanssi ei ole - nimityksistä huolimatta - mitään "kihnuttelua". Mutta naamat vastakkain tanssiminen vaatii kyllä vähän totuttelua, mutta niinhän se on meillä suomalaisillakin tanssinharrajilla ollut jokaisella aikanaan henkilökohtaisen reviirin uudelleenmuokkauksen paikka, kun on alkanut tanssia vartalo- ja pääkontaktissa.

"ilmeisti tuo e.m. "av (med) rätt partner" on avainsana."

No ei toki sitä minkään niljakkeen kanssa olisi kiva tanssia, mutta muuten tanssittajan ei tarvitse olla mikään erityisen "vetovoimainen". Minulle riittää, että tanssittajani osaa hommansa, eli viennin ja tanssiin heittäytymisen, hyvin. Siitä syntyy se parin välinen vetovoima, joka antaa tanssiin sen sopivan kipinän. :)

Kirjoittajan avainsanat: dirty fox, gnuss fox, Ruotsi, foxtrot

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu