TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ryhtivirheet, "roikkuva pää" (Päivi 2011-12-07 23:02)

Kilpatanssin vääristä uskomuksista

Avanaq
2011-12-09 14:40

Jokainen sisälukutaitoinen kyllä ymmärtää, mikäli vain haluaa, mistä tässä säikeessä on ollut kyse. Mutta väännänpä nyt vielä rautalangasta.

Alemmissa kilpaluokissa opetellaan vakioituja kuviosarjoja. Alempien kilpaluokkien tannsijoiden syntinä pidetään sitä, että he toistavat näitä sarjoja myös sosiaalitansseissa. Tällaista orjallista kuvioiden noudattamista pidetään usein ongelmallisena, koska tällöin muiden tanssijoiden huomioiminen jää heikoksi.

Ylemmissä kilpaluokissa ei enää opeteta tai vaadita vakioituja kuviosarjoja vaan kilpailijoilla on vapaus yhdistellä eri kuvioita sarjoiksi, muuttaa niitä tai vaikka jättää kokonaan tekemättä. Tällä tasolla olevia kilpatanssijoita ei pidetä sosiaalitanssitapahtumissa em. tavalla häiritsevinä, koska he osaavat sovittaa tanssinsa ympäröivään tilaan.

Ylemmissä luokissa kuviot eivät ole rajoitettuja. Se miltä tanssin toivotaan näyttävän, on ohjeisttua, mutta on silti aivan eri asia kuin väittämäsi, että "ylempien luokkien kuviot ovat rajoitettuja".

Kirjoittajan avainsanat: kilpatanssi, sosiaalitanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu