TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tekniikkaa (Päivi 2011-12-06 23:29)

Pääni roikkuu alla päin

Tahdikas
2011-12-08 23:34

Otin pään asennon yhdeksi esimerkiksi sen vuoksi, koska mielestäni luonnollinen pään asento on tanssiessa miellyttävin. Epäluonnolliseen asentoon pakottautuminen tekisi tanssista itselleni epämiellyttävää.

Koska en osaa ilmaista itseäni sanallisesti, yksi satunnaisesti netistä haettu kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Yllä kirjoitettiin kilpatanssin ergonomian ja asentojen olevan viimeisimmän päälle tehokkaiksi mietittyjä, enkä sitä voi käydä kiistämään, koska en tiedä asiasta mitään. Vaikka tuollainen nokka pystyssä tanssiminen olisi kuinka ergonomisesti huippuunsa hiottua, sellainen ei vain itselleni tyylinä istu. En yksinkertaisesti tahdo sitä, enkä tätä enää paremmin pysty selittämään.

Myönnän sen, että suhtaudun kilpatanssityyliin tanssilavoilla melko varauksellisesti. Varmasti eniten siihen vaikuttaa se, että kaikki - onneksi hyvin harvoista - negatiivisista kokemuksistani (satunnaisia känniläisiä lukuunottamatta) liittyvät kilpatanssijoihin. Tahallisia päällejyräämisiä, tönimisiä, sormen heristelyä, pään puistattelua ja muuta sen kaltaista "paheksuvaa opetusta". Onpa kertaalleen yhden kilpatyyliparin rouva tullut sanallisesti tiuskimaan osaamattomuudelleni eksyttyäni ilmeisesti heidän omalle reitilleen. Vierastan kilpatyyliä, koska en tahdo muuttua heidän kaltaisekseen.

Syksyn alkaessa onnistuin pitkästä aikaa vääntäytymään tanssikurssille; aivan alkeistasolle, mutta nyt olen senkin jättänyt kesken. En enää pysynyt mukana siinä kuviosarjatykityksessä ja lisäksi opetus suurimmaksi osaksi ilman musiikkia tuntui luonnottomalta. Tuntuukin oivalliselta hetkeltä ottaa tansseista ja tanssiaiheista tauko. Mukavia ja iloisia tansseja kaikille, toivottavasti parketilla toisia huomioiden.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu