TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän - Tieto lisää tuskaa? (Törmäilijä 2011-12-01 10:30)

Keho, aivot, sydän - Opettajan rooli

Avanaq
2011-12-05 9:56

"Kysymykseni edelleen on, ""Miksi siis käyttää tunteella tanssiessa joko parin kanssa tai ilman vaikeita vaihtoehtoja, kun voi tanssia spontaanisti sitä musiikkia, mitä kuulee?""

Olen vastannut tuohon kysymykseen jo useammankin kerran. Tässä vielä lyhyesti muutama kommentti:

1)Et ole missään määritellyt mitä tarkoitat tunteella tanssimisella. Sillä voidaan tarkoitaa hyvinkin erilaisia asioita, mutta sinun käyttämäsi merkitys on epäselvä.

2) Ei kukaan, tai ainakaan minä, pidä "vaikeita vaihtoehtoja" itseisarvona. Tosin tässäkään tapauksessa ei oikein ole selvinnyt, mitä sinä tarkoitat vaikeilla vaihtoehdoilla? Useimmissa muodoissaan (vaikka kuinka tunteella tanssittaisiin) tanssiminen edellyttää uuden oppimista. Minusta vaikeus tässä mielessä kuuluu tanssiin ja tekee siitä mielenkiintoista.

3) Paritanssi siinä muodossa, kun se yleisesti käsitetään, edellyttää jollakin tasolla yhteistä käsitystä viennistä ja seuraamisesta, jotta se olisi molemmille osapuolille miellyttävää. Spontaani, musiikkiin tanssiminen ilman vastavuoroista käsitystä ja perusoletuksia voi sitä hyvin harvoin olla. Jos olisit ollut toissa viikonloppuna seurani workshopissa, olisit voinut oppia parin kanssa kommunikoinnista paljon. Kun et ollut, niin ei siitä enempää.

Kirjoittajan avainsanat: tunne, vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu