TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän - Tieto lisää tuskaa? (Törmäilijä 2011-12-01 10:30)

Keho, aivot, sydän - Opettajan rooli

Avanaq
2011-12-04 14:51

"Miksi siis käyttää tunteella tanssiessa joko parin kanssa tai ilman vaikeita vaihtoehtoja, kun voi tanssia spontaanisti sitä musiikkia, mitä kuulee?"

Kummallisiin asentoihin meneminen toki tekee tanssista vaikeampaa - kuten vaikkapa authentic jazzissa, jossa tehdään mitä epäluonnottomampia liikesarjoja ja vääntäydytään eriskummallisiin poseerauksiin. Sinänsä hauska kuva ja hauskoja asentoja, mutta samalla lailla opeteltuja ja tavallisesta kehon käytöstä poikkeavia kuin kilpatanssin poseerauksetkin.

Tunteella tanssiminen on tärkeää, mutta kun se ei yksinään riitä. Ei ainakaan tämän palstan käsittelemissä paritansseissa. Voin kuvitella, että eilisenä pikkujouluiltana ovat tuhannet miehet tanssineet sellaisella tunteen palolla, että siinä on heikommat hypänneet pelosta kauemmaksi. Pahoin vain pelkään, että monella naispuolisella seuraajaosapuolella tuntemukset eivät vain ole olleet tunnetasolla samaa luokkaa, ainakaan positiivisella puolella.

"No, onpahan ainakin kaksi toisistaan tietämätöntä henkilöä kanssani samaa mieltä siitä, että 'tanssi on kuin kävelyä'.

Yksinkertaistaminen on monesti paikallaan, mutta se johtaa harhaan silloin, jos oikeasti monivivahteinen ja monimutkainenkin asia, ilmiö tai toiminta yritetään pakottaa liian ahtaaseen muottiin.

PS. Tässä sunnuntai-iltapäivän piristykseksi esitys, jossa tunne ja taito kohtaavat.

Kirjoittajan avainsanat: liike, tanssi, luonnollisuus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu