TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän - Tieto lisää tuskaa? (Törmäilijä 2011-12-01 10:30)

Bugg-pappa on kehityskelpoinen

Mustapekka
2011-12-03 1:01

Valitettavan usein tanssi todellakin vain jää kävelyksi tai tässä tapauksessa hölkäksi: Bugg-pappa

Kävelyllä ja tanssilla on samantapainen ero kuin arki- ja pyhäpäivällä. Se ero on paljolti siinä asenteessa, miten ne haluaa kokea.

Jos kadulla kävellessään hieman tiedostuisi kehostaan, oikaisisi selkäruotonsa, baunssaisi vähän joka askeleella ja kääntelisi hieman rintakehän suuntaa, niin kyllä se erottuisi muista menijöistä jo kaukaa katsottuna.

Opettajan rooli - Opettaja voisi auttaa Bugg-pappaa eteenpäin. Nyt pappa on ilmiselvästi innostunut siitä, mitä osaa (kuvioita ainakin), mutta ei tiedä, (tai välitä), miltä hänen tanssinsa näyttää kriittisin silmin nähtynä. Opettaja voisi kertoa, että välillä voisi ottaa muutaman nyrkkeilijän "Jakke-askeleen", kiillottaa vasenta kenkäänsä oikeaan housunlahkeeseen tai sammuttaa muuten vain askelluskone muutaman iskun ajaksi ja tanssia pelkästään kehon liikkeillä. Nyt papan meno on kuin autolla, jonka iskunvaimentimet ei pysäytä jousien liikettä.

Tuossa harjoittelutilanteessa pukeutuminen ym. estetiikka on jätetty narikkaan, mutta jos tavallinen Bugg-tanssia koskaan näkemätön 60-luvun ilomantsilainen pienviljelijä näkisi pilven reunalta papan Buggin, voisi hän pitää sitä enemmän eksoottisena liikehtimisenä kuin kävelemisenä.

Tanssitunteiden syvyydestä en ulkoisen perusteella osaa sanoa mitään, mutta hymyä ja nautintoa papalla on ainakin saman verran kuin Benjamilla ja Angelicalla, vaikka hän tanssikin viittä vuotta aiemmin. Tanssityylitkin kehittyvät viidessä vuodessa - Buggissa varsinkin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu