TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän - Tieto lisää tuskaa? (Törmäilijä 2011-12-01 10:30)

Keho, aivot, sydän - Opettajan rooli

Avanaq
2011-12-02 19:13

"Jos tanssit tunteella, miksi tarvitset siihen sellaisen muodon, että tanssisi näyttää ulospäin joltakin?

En ole väittänytkään, että se tarvitsisi jonkun muodon. Sinun kirjoituksistasi on vain saanut sen kuvan, että "kummallisiin asentoihin" meneminen tanssissa tekee siitä vähempiarvoista kuin "tunteella" tanssimisesta. Et kuitenkaan voi tietää, mitä nämä keinotekoisia poseerauksia tekevät tanssijat tuntevat.

Tunne on myös paljon moniulotteisempi asia kuin mitä tässä taas käsitellään. Kirjoitin sen eri ulottuvuuksista pari päivää sitten.

Kävin viime kesänä keskustelua erään yli puolivuosisataa tanssineen kanssa, joka totesi yksikantaan tanssin olevan kuin kävelyä.

Niinhän tuo Åke Blomqvist on tainnut sanoa. Valitettavasti tuo vain on täysin mitäänsanomaton lausuma. Siitä lähtien, kun ihminen tuli alas puusta ja alkoi kulkea pystyasennossa, lähes kaikki hänen tekemisestä on ollut kuin kävelyä. Tanssin kuvaaminen "kuin kävelyksi" on samaa kuin kuvaisi kalojen ryhmätanssin olevan kuin uimista ja jäniksen tanssivan hyppimällä.

Valitettavan usein tanssi todellakin vain jää kävelyksi tai tässä tapauksessa hölkäksi: Bugg-pappa.

Tätä toista buggia minä taas en vain yksinkertaisesti voi mieltää vain "kuin kävelyksi". Ja tuskinpa tässä videossa tanssivat Benjamin ja Angelica kävelevät samalla tavalla kuin tanssivat.

Epäilen myös, että tuskinpa he ovat osanneet käyttää vartaloaan tuolla tavoin harjoittelematta tai että ne liikkeet olisevat olleeet heillä sisäisessä varastossa ja tuosta noin vain putkahtaneet esiin. Ei - ne ovat varmasti vaatineet tunteen keinotekoisesta liikkumisesta ennen kuin niistä on tullut keholle sopivia.

Kirjoittajan avainsanat: tunne

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu