TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän (Päivi 2011-11-28 14:52)

Keho, aivot, sydän - Opettajan rooli

Tahdikas
2011-12-02 10:32

"Eiköhän tuo onnistu opettamalla tai innostamalla oppilaita itseään etsimään mahdollisimman luonnollista liikettä erilaisten poseerausten ja luonnottomiin asentoihin vääntäytymisten sijasta.

Aamulla haastateltiin televisiossa naisvoimistelijaa. Siinä yhteydessä tuli esille juuri tuo sama asia, josta itsekin kirjoitit: koska ihminen liikkuu luonnollisesti kokonaisuutena, menee ihminen jäihin jos hänen pitää liikkumisessaan ajatella yksittäistä jäsentä.

Samoin tuotiin esille se, että suomalaisessa liikuntavalmennuskulttuurissa keskitytään liikaa tiettyjen tarkasti etukäteen mietittyjen liikeratojen ja kuviosarjojen jauhamiseen. Jos tapahtuukin jotain yllättävää ja ennakoimatonta, on liikkuja pulassa, koska yhteys luonnolliseen liikkumiseen on kadonnut eikä sitä oltukaan etukäteen opeteltu.

Tanssi ei ole telinevoimistelua, mutta muutoin näen tanssissa paljon samoja asioita ja yhtäläisyyksiä kuin voimistelussakin. En pidä etukäteen harjoitelluista kuviosarjoista, olen vapaamman viennin kannalla. Ei sekään helppoa ole - lieneekö jopa kokonaisuutena työläämpi tie - mutta vapaasti sähläämällä pääsee pienin askelin eteenpäin :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu