TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Keho, aivot, sydän (Päivi 2011-11-28 14:52)

Keho, aivot, sydän - Opettajan rooli

Päivi
2011-12-01 11:26

Kiitos kirjoituksestasi! Mukava, että kirjoitukseni sai ajattelemaan, ja kiva, että jaksoit jakaa ajatuksesi kanssamme!

"Jonkinlaisia tällaisia asioita pitäisi tanssinopettajien osata tuoda motivoivasti esille treeneissä. Varmaan tuovatkin ja ehkä oppilaat eivät vaan kuuntele, kun on niin paljon muuta mielenkiintoista ympärillä."

Itselleni tunnetanssi on paljon teknisesti taitavaa tanssia tärkeämpää, mutta silti minulta on puuttunut sanat ja keinot kertoa "kansantajuisesti", kuinka päästä "pakertamisesta" tunteella tanssimiseen. Alkeisryhmissä olen kyllä muutaman kerran kaudessa muistanut muistuttaa, mikä on tanssissa kuitenkin tärkeintä: se meidän pari. Että tanssittaisiin sydämestä sille ihmiselle, jonka kanssa tanssimme. (Jatkoryhmissä tämäkin jää valitettavasti usein kokonaan sanomatta. Jotenkin haluan luottaa siihen, että he ovat jo oivaltaneet, että tanssi on muutakin kuin vain kurssilla opittujen askelten ja kuvioiden oikein tekemistä, mutta näinhän ei välttämättä ole.)

Mutta viime viikonlopun keskustelujen myötä asia jäsentyi minulle päähäni selkeämmin, joten osaan ilmaista sen nyt oppilaillenikin ymmärrettävämmin. Toivottavasti muistan tämän vastedes myös jatkoryhmissä... :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu