TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Jösse 2011-11-07 19:20)

TTK:n formaatti

Jami
2011-11-25 8:26

Grapponia 2011-11-15 8:45 "Mutta kun telkkariin nyt mahtuu kaikenlaista niin miksi kaikkien ohjelmien pitäisi olla samanlaisia?" ...TTK:ssa eniten ahdistaa ohjelman keinotekoisuus. Juontajat tavoittelevat innostunutta ilmettä ja sanovat aina samat kommentit "mahtavaa, olipa upea tanssi, ihanaa jne., No, kyllähän hömpälläkin on paikkansa tässä elämässä, mutta kun ei viime aikoina ole jaksanut/pystynyt käymään tansseissa, tv-tarjonnan masentava samankaltaisuus on oikein vyörynyt yli koko harmaudellaan ...”

Grapponian tekstiä omankäden oikeudella tässä edellä pätkin, vaikka siinä alkuperäisessä oli paljon muutakin ajattelun arvoista.

TTK:n ohjelmaformaatti pyörii vähän joka maassa ja jokainen on sen muokannut oman näköisekseen. Jossain takahuoneissa on se käsikirjoitus laadittu ja sitten juontajat etenevät sen mukaan. Samoin tuomareilla on mielestäni myös jotenkin ennalta sovittu linja arvosteluissa ja myös pisteiden jaossa.

Suomen TTK:ssa ei oikein tahdo aina saada pelkastään katsomalla edes tanssilajista tolkkua jos ei kuulisi musiikkia. Haetaan monesti liian taiteellisia elementtejä mukaan, jotka tällaiselle lavatanssijalle näyttävät yliyrittämiselle ja koomisille. Hallbergin kommentteja kuitenkin arvostan, koska hän rehelisesti kertoo sen, mitä tanssissa lajinomaisesti pitäisi olla mukana mutta mitä ei ollut. Haapalainen lähtee Annan ja Uotisen peesiin liian helposti kommentoinnissaan, vaikka aina päätuomarina aluksi kertookin, mitä ko laji pitäisi sisältää.

Tässä vertailuna linkki Viron tämän kauden TTK:hon ja Jaani Getterin valssiin. Jaanihan on se kaunotar joka edusti Viroa viime kevään Euroviisuissa. Tällaista yksinkertaista valssia minäkin ymmärrän. Kaunis pari, kaunis tanssi ja hieno musiikkivalinta.

http://kanal2.ee/saated/Tantsud-tahtedega?view=trailer

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu