TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Jerryjee 2011-11-14 9:34)

Kuvan ja äänen synkronointi: kokeellinen osa

Jora
2011-11-22 12:36

Yleensä tämäntyyppisiin kokeisiin tulee runsaasti palautetta, toivottavasti nyt suoraan Matille.

Ei helppoa, eli ongelmia on rytmin ja ajoituksen tunnistamisessa. Kuvat liikkuu ja ääni kuuluu, mutta ääni tuntuu tulevan aina samassa kohdassa viivenapeista huolimatta. Testi jäi toistaiseksi tekemättä.

Huomasin, että rytmissä pysymistä helpottaa, jos hakee tahtia sormia pöytään naputtelemalla. Kenties tanssiminen olisi vielä parempi. Pelkästään kuuntelemalla ja katsomalla lopputulos voisi olla toinen.

Neljästä ensimmäisestä musiikkilajista tunnistin vain cha cha chaan "tanssikelpoiseksi". Muissa luultavasti rytmin löytäminen olisi ollut vaikeampaa kuin oikeassa lavamusiikissa. Yhden iskun (äänisykäyksen) puuttuminen foksista tuntui aika häiritsevältä, sambasta ja valssista olin pahasti hukassa. Oikeassa musiikissa täytyy siis olla jotain, joka tekee siitä ymmärrettävämpää, vaikka niitä häiritseviäkin elementtejä saattaa olla mukana.

Cha cha chaata kuuntelin moneen kertaan ja tarkasti. Tässäkin tuli aika vakuuttavasti esille se ongelma, mitä olen kuullut (tai ollut kuulevinani) oikeassa tanssimusiikissa. Tulin siihen tulokseen, että kuuluva väli-isku oli muuallakin kuin nelosen ja ykkösen välissä, se puuttui ainoastaan ykkösen ja kakkosen välistä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu