TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Jösse 2011-11-07 19:20)

Tanssin oppiminen

Jami
2011-11-15 11:14

Audi on hyvä Kiesi, olen samaa mieltä. Lisäksi tuo autokouluvertaus tanssimiseen sopii hyvin.

Autokoulu antaa perustiedot ja valmiudet lähteä opettelemaan käytännössä liikenteeseen yhteisten sääntöjen mukaan liikkumista. Autokoulun ajo-opetuksen aikana vastuu on opettajalla, inssiajo taas on vain pieni pyrähdys liikenteessä, joka ei todista vielä mitään taidoista.

Tanssikurssilla opetetaan myös sääntöjä, tanssietikettiäkin siis toivottavasti. Oikeita askeleistakin tarvitaan, mutta vaan pelkkien askeleiden opettelu ei kyllä riitä. Niitä pitää soveltaa liikenteeseen lattialla, ja se onnistuu vain todellisissa tilanteissa, kun on ympärillä muutakin tanssijoita, jotka eivät aina liiku johdonmukaisesti sääntöjen mukaan. Kolareita kyllä tulee, mutta niitä oppii välttämään ja ennakoimaan tulevaa, kun enemmän lattioita kuluttaa.

Oppimisen nopeudesta tässä ketjussa oli aiemmin juttua. Menin muutama viikko sitten salille ilman vakkaripariani. Levymusiikissa ainoastaan tanssittiin ja musiikkina vain rumbaa eikä ollut opetusta. Sain kaveriksi naisen, joka ei osannut aluksi edes perusaskelta. Ensimmäisen kappaleen jälkeen hän pystyi seuraamaan aivan hyvin perusaskelta ja jonkun huiskun. Noin tunnin salilla olon jälkeen hän pysyi viennissä kaikki ne kuviot, joita mieleeni tuli. Todennäköisesti hän on hyvä seuraaja, lukee vientiä ja on muutenkin hereillä. Askeleita ei tunnissa kukaan lihasmuistiin opi, joten seuraavat tanssit ovat hänelle todennäköisesti vähän erilaiset.

-jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu