TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Nippo 2011-11-11 14:36)

Onnistuneen tanssitunteen edellytykset aloittelevasta näkökulmasta

Tahdikas
2011-11-14 20:47

Mitä enemmän tanssiin olen päässyt sisälle, sitä vahvemmaksi on muodostunut käsitys rytmin tärkeydestä ja kuinka valtavan suuri sen vaikutus on siihen miltä tanssi tuntuu. Ajoitus, ajoitus ja ajoitus - sylitansseissa koko kehon liikkeen ajoitus ja kädenalitteluissa erityisesti viennin ajoitus.

Viiden prosentin virhe ajoituksissa tuhoaa helposti 95 prosenttia tanssin tunteesta; ottaen huomioon millä tempolla musiikkia tyypillisesti soitetaan, tarkoittaa se sekunnin sadasosien tarkkuutta rytmissä pysymisessä. Etutahtiin tallustelu tuhoaa tanssin tunteen totaalisesti, mutta jälkitahdissa on mahdollista viipyillä musiikin luonteen rajoissa.

Toinen merkityksellisempi tekijä tuntuu olevan askelluksen pehmeys ja jousto. Ajoituksen ja pehmeyden rinnalla joku pään asento, lantion liike tai muut tekniikkajutut ovat merkityksettömiä seikkoja, jotka vaikuttavat lähinnä siihen miltä tanssi näyttää. Tanssin tunne on The juttu, ei tanssin näyttävyys. Kyseessä on siis ainoastaan oma mielipiteeni - makuasioita.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu