TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan (Jösse 2011-11-07 19:20)

TTK Tähtioppilaat eivät opi tanssimaan

Päivi
2011-11-14 13:27

Nippo: "JOtkut opetustilanteessa kuvatut pätkät ovat saaneet vakavasti epäilemään joidenkin opettajien pedagogisia kykyjä."

jerryjee: "Tämä sisältää ajatuksen, että tanssimaan oppii kun vain reenaa ja reenaa. Että lahjakkuudella, musikaalisuudella ja rytmitajulla ei ole väliä?

Eli pitäisikö siitä päätellä jotain eri opettajien pedagogisista kyvyistä, kun näkee kursseilla käyneiden tanssia tanssilavoilla?"

JOS Nippo olisi kirjoittanut, että oppimisTULOKSET ovat saaneet vakavasti epäilemään joidenkin opettajien pedagogisia kykyjä, johotopäätöksesi tekstistä olisi ollut oikea. Mutta Nippo viittasi nimenomaan opetustilanteista nähtyihin pätkiin!

Olen Nipon kanssa samaa mieltä. Esim.: Tanssi on vahvasti tunneasia. Jos opettaja opettaa vain tekniikkaa, vaatii siltä koko ajan täydellisyyttä, ei osaa kannustaa oppilasta, eikä osaa ohjata tanssin tunnemaailmaan, on oppilaan aika haastavaa oppia tanssimaan rennosti ja fiilistellen! Osa opettajista on onnistunut fiiliksen luomisessa loistavasti (esim. Jukan, Jarpin ja Viivin parit), jotkut ovat epäonnistuneet siinä karkeasti (esim. Mikon pari) (Mikon onneksi pientä positiivista muutosta on ollut havaittavissa Haapalaisen vierailun myötä).

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu