TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Painopiste (Päivi 2011-10-31 11:50)

Pisteet, alat ym jonninjoutava

MardiJan
2011-11-03 1:29

Mustapekka: on tilanteita, jossa yksittäisen tanssija painopiste on hänen tukipisteensä ulkopuolella, mutta parin yhteinen painopiste on parin tukipisteiden sisällä.

Vielä jopa niin, että parin yhteinen tuleva painopiste on tulevan tukialueen sisällä liike huomioiden siten, että kumpikaan ei kuitenkaan kaadu. Se on tila, jota hiukan kuin härnäten hakee ja josta kovin suuren tyydytyksen sen toteutuessa saa.

Tanssiparin keskinäinen kommunikointi ei useinkaan tarvitse sanoja, vaan kysymykset, ehdotukset ja vastaukset esitetään liikkeissä ja niiden pyrkimyksessa harmoniaan. Ei sen tarvitse olla kovin monimutkaista. Sanoja helpompaa on tulkita liikkeen mukanaan tuomaa kysymystä. Ehdotus on mahdollista esittää askeleella.

Paljon puhutaan parin tasapainosta ja yhteisestä painopisteestä. Se onkin tärkeää. Puhun siis omasta käsityksestäni. Niissäkin hetkissä, joissa antautuu leikkimään painopisteen ja tasapainon yhdistämisellä, on oleellisen tärkeää, että säilyttää kyvyn palauttaa tasapaino omaan hallintaan halutessaan. Jotta mahdollistaisi kommunikoinnin ja omasta askeleesta päättämiseen ja siten viestinsä perillesaattamiseen, on oma tasapaino hallittava. Viestiä voi vartalollaan antaa, kujeilla voi ja partneria askeleeseen haastaa, mutta omilla jaloillaan on pystyttävä seisomaan. Molempien.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu