TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavatanssi (Kaminiitto 2011-10-10 9:01)

Opetuksen yhdenmukaistavasta vaikutuksesta

AKE.
2011-10-14 19:08

Nippo:

"Toisaalta, kilpatanssinomaisen perustekniikan opettamisessa en näe mitään pahaa niin kauan kuin opetuksessa ei edellytetä yhtä pitkälle vietyä ja puhdasta tekniikkaa kuin kilpatanssivalmennuksessa. "

Niinpä. Taashan se nähtiin viime lauantaina kuinka vääristelevää ns. kilpatanssijive on. Puhumattakaan muista "latinalaistansseista", jotka eivät alkuperäisiä juuri muistuta.

"Tanssii tähtien kanssa" -ohjelman viime lauantain jivetanssijoista ainoastaan Siiri Nordin löysi oikean rytmin ja painotukset. Muut tanssivat opettajiensa tyylin mukaisesti eturytmiin ja ilman minkäänlaista musiikinmukaista askelten painottamista. Potkut olivat eturytmissä kaikilla.

Eipä kilpajive muutenkaan muistuta mitään autenttista jive-tyyliä.

Jani Toivolalle tangossa erityismaininta siitä, että hän sentään osaa tanssia jälkirytmiin askelta viivyttäen muiden painaessa tangoa eturytmiin jälleen opettajiensa esimerkin mukaisesti.

Aiemmista alkuperäisen cha cha cha:n "raiskaamisista" kilpatanssijoiden staccaton omaisella rytmityksellä jo toipuneena en halua kommentoida tuota kilpatanssin ilmeisen autuaaksi tekevää vaikutusta tämän enempää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu