TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Liikkeen olemuksesta (AKE. 2011-10-08 14:24)

Ballroom-sanan alkuperästä

Nasu
2011-10-13 15:25

Ballroom dancing ei ihan vastaa meikäläisiä lavatansseja. Itseasiassa vastaavaa ilmiötä ei juuri löydy muualta ja niinpä käännöksenkään löytäminen ei ole ihan helppoa. Barn dancing voisi olla aika lähellä.

Vanhoissa isoissa, monikerroksisissa town houseissa esim. Lontoossa oli yleensä toisessa kerroksessa muita kerroksia korkeampi, isoilla ikkunoilla ja parvekkeella varustettu ballroom, joka oli nimenomaan tarkoitettu tanssiaisten ja vastaanottojen järjestämiseen. Parvekkeella oli hyvä vilvoitella ja järjestää salaisia kohtaamisia. Myös isoissa hotelleissa oli (ja joissakin on vieläkin) tanssiaisten järjestämiseen tarkoitettu ballroom. Nykyisin suurin osa town houseista on jaettu huoneistoksi. Esim. ystävälläni on ballroomiin rakennettu huoneisto, jossa on yli sata neliötä ja kaksi kerrosta.

Town house on rakennuksena mielenkiintoinen. Perinteisesti viisikerroksisissa town houseissa kerrokset olivat yleensä.

-1 kerros, lower ground eli maan alla keittiö, apukeittiö, varastot ym. - ground floor eli katutaso reception rooms, eli esim. kirjasto ja aamupäivähuone - first floor: ball room tai oleskeluhuone, ruokasali ym. - second floor: herrasväen makuuhuoneita - third floor: lastenhuoneet - fourth floor: kouluhuone, kotiopettajan huone - fifth floor: palvelijoiden huoneita

Olisi siinä hiilisankojen kanssa juoksemista =) Lontoolaiseen town houseen voi tutustua mm. uusintana lauantaisin ja sunnuntaisin tulevassa iki-ihanassa Kahden kerroksen väkeä -sarjassa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu