TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Muna vai kana, kunhan kukko kiekuu (Nippo 2011-10-07 12:49)

Lavatanssi

Kaminiitto
2011-10-10 9:01

AKE. 2011-10-08 23:16 . . ballroom-tansseilla voidaan tarkoittaa kaikkia tanssimuotoja, joita tanssitaan ballroomeissa eli tanssisaleissa .. .. sosiaalitansseihin eli tanssisaleissa tanssittaviin tansseihin, jotka perinteisesti on opittu vapaamuotoisesti ilman mitään etenemistä alkeista edistyneeksi. Yleisesti ottaen

Tanssipuolella tuo terminologia näyttää olevan hyvin vaihtelevaista. En ole päässyt sen yli, että suhtaudun nuivasti ballroom-sanan käyttöön suomen kielessä. Sana tullee latinan ballare-sanasta, joka tarkoittaa tanssimista. Siten kesäinen tanssilava järven rannalla mahtuu mainosti ballroomin kategoriaan. Mielestäni lavatanssi sanana ilmaisi aika paljon paremmin sitä, mitä meillä tanssipaikoilla soitetaan ja tanssitaan. Vahinko, ettei se ole vakiintunut anglikaanien sanavarastoon.

Sosiaalitanssi on ilmaisuna mukavan kuvaava, tosin hyvin tulkinnanvarainen. Siksi tilanteen mukaan käyttäjän olisi syytä aina hieman täsmentää, mitä sillä milloinkin tarkoittaa oli sitten kyseessä ballroom-tanssi, sosiaalitanssi, kilpatanssi, lavatanssi jne. Sosiaalitanssissa korostuu se, että tanssia voidaan myös vieraan tanssipartnerin kanssa. Tanssin onnistumisen kannalta on suotavaa, että käytetään esimerkiksi tanssikoulussa opittuja perusaskeleita eli vapaamuotoisuudellakin on rajansa.

K

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu