TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuviot vai elementit (Päivi 2011-10-06 11:58)

Alkeisopetus - Pohdiskelua

Jora
2011-10-09 15:07

Ensivaikutelma tuosta alkeisopetuksen rungosta oli aika haastava, mutta paikanpäällä voisi tietysti saada toisenkin käsityksen. Muutama kommentti jo jatkokursseillakin (ansiottomasti) vuosia käyneeltä:

Painonvaihdot, askel Näiden käsitteiden tarkkaan määritelmään en ole vielä koskaan törmännyt. Ainostaan yhden lajin tunneilla on painonvaihtoa selitelty.

Connection Ehkä jossain harvinaisemmassa lajissa joskus tämäkin sana mainittu.

Musiikin syke Tanssin (musiikin?) syke on muutamassa lajissa ollut useinkin esillä. Kerrankin yhdessä lajissa sykettä ja perusvientiä treenattiin kokonainen kausi, kun edellisillä kausilla muutama kerta ei riittänyt.

Painonvaihdot ja askeleet parittomille iskuille. Varmaan hyvää harjoitusta. Itse en vieläkään osaa erottaa parittomia iskuja, ainakaan tangosta.

Oikea pistokäännös neljällä hitaalla. Käännöksen vienti. Harjoiteltu ja kokeiltu on, jatkokursseilla. Aika huonolla menestyksellä. Onnistunut parhaiten, kun olen tehnyt varoittamatta.

Nop-nop-askeleita ilman paria

Esim. 4 hidasta, 4 nopeaa

Nopeiden ja hitaiden askelten vienti

Random määrä hitaita ja nopeita (M:n vasemmalle), viejän viemänä

Esim. 4 hidasta ja 2 nopeaa tai 2 hidasta ja 4 nopeaa

2 hidasta ja 2 nopeaa

Tuttuja harjoituksia vielä jatko- ellei peräti konkarikursseilla.

Nop-nop-askeleet oikeaan käännökseen = HNNHHNNH keinukäännös

Vasen käännös HHHH

Vasen keinukäännös HHNNHHNN

Olenkohan koskaan törmännyt termiin keinukäännös, mutta vasempia käännöksiä useitakin variaatioita rytmityksen ym. suhteen.

Johtopäätös. Edelleenkin tuntuu aika uskomattomalta, jos nämä opit saa perille noin 10 oppitunnin aikana vasta-alkajille.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu