TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuvio vs rytmi (AKE. 2011-10-03 22:09)

Muna vai kana, kunhan kukko kiekuu

Ytp
2011-10-06 15:34

Taitaa olla niin, että kun aletaan puhua kuvioista ja kuviokeskeisestä tanssimisesta, niin metsä katoaa puilta. Nehän ovat vain yksi elementti, jolla tanssia rakennetaan ja musiikkia tulkitaan. Ulospäin ovat varmaan se näkyvin osuus.

Lainauksen lainaus: Entäpäs vaihtoehto, että nainen ei varsinaisesti osaa juuri mitään kuvioita, vaan ainoastaan tanssille luonteenomaisen liikkumistavan ja peruselementit, joista valtaosa askelkuvioista koostuu.
Erittäin miellyttävää ja jopa tavoiteltavaa puolin ja toisin, mutta kuitenkin aika harvinaista herkkua.

Kun mies ei toista vain oppimiaan kuvioita, vaan yhdistelee kuvioiden elementtejä
Eiköhän meistä jossain muodossa tuota harrasta jokainen, koska kuka viitsii tuolla lavalla muistella, ja itse en edes muistaisi, että pitikö tämän jälkeen tulla se juttu vai jokin muu. Enemmän tulee jopa sorrottua siihen, että yhdistelee juurikin niin kuin daami ei osaa odottaa, moni vaan valitettavasti menee tai yrittää mennä melkein väkisin sen oppimansa kaavan mukaan. Hmmm, kummatkohan tässä ovatkaan urautuneita :)

Mutta jotta vapaavalintainen yhdistely toimii, niin vaatinee sen tietyn perusosaamisen ja kuvioiden hallinnan, ainakin jos pitää tärkeänä rytmitystä ja kuvioyhdistelyn soljuvuutta ja sujuvuutta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu