TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mutta että jotta koska kun jos vaikka kuin (tanssilajin ja -tyylin ero?) (Pia M 2011-09-28 15:20)

Minimalismi

AKE.
2011-10-02 1:54

Tahdikas:

"Saan suurimman nautinnon siitä kun tanssin liikkeet tapahtuvat musiikissa ja musiikin tahtiin."

Noinhan tuo on ollut perinteisesti ennen nykyistä kuvioholistista tanssikurssi-innostusta, jossa kuvioiden mahdollisimman onnistunut vieminen ja seuraaminen on tuonut suurimman nautinnon jopa rytmin kustannuksella.

Tahdikas:

"Kuviot ja muut liikkeet saavat mennä niin kuin sattuvat käytettävissä olevassa tilassa milloinkin menemään - niitä muutamaa harvaa osaamaani voin katkoa, venytellä ja yhdistellä mielivaltaisessa järjestyksessä."

Ei noita kuvioita montaa tarvinnut entisaikaa osata, jotta pärjäsi sosiaalitanssilattialla. Rytmi oli keskeisin elementti tanssissa. Entisaikaan hyvillä tanssijoilla oli muutamia kuvioita, jotka tekivät omalla persoonallisella tavallaan musiikin rytmiin. Nykyään hyväksi tanssijaksi katsotaan vasta kun osaa kymmeniä eri kuvioita variaatioineen! Muiden huomioiminen tanssilattialla tosin oli myös keskeinen asia, mikä nykyään monesti unohtuu noita kuvioita mahdollisimman isona tehdessä. Minimalismisi on ollut perinteisesti käytössä silloin kun ahtaan tanssilattian tilaparametreilla oli vielä merkitystä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu