TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mutta ihan sama (Trickster 2011-09-28 14:39)

Olen löytänyt oman tanssityylini

Tahdikas
2011-10-01 11:07

Kaikenlaisten kokeilujen ja sekavien sähläysten tuloksena olen löytänyt itselleni istuvimmaksi tanssityyliksi minimalismin. Yksinkertaista ja selkeää ilmaisua. Ei monimutkaisia koreografeja, näyttäviä kuviohärveleitä tai etukäteen opeteltuja kuviosarjoja. Musiikin tulkinta tuntuu miellyttävästi omalta jutultani ja siihen yritän keskittyä.

Tanssissa on mahdotonta toteuttaa minimalismia kirjaimellisesti persoonallisuuden sekä tunnepitoisen ilmaisun sisältyessä erottamattomaksi osaksi koknaisuutta, mutta näiden puitteissa en kaipaa tanssiin mieletöntä monimutkaisuutta. Saan suurimman nautinnon siitä kun tanssin liikkeet tapahtuvat musiikissa ja musiikin tahtiin. Ajoitus on kaiken aa ja oo. Kuviot ja muut liikkeet saavat mennä niin kuin sattuvat käytettävissä olevassa tilassa milloinkin menemään - niitä muutamaa harvaa osaamaani voin katkoa, venytellä ja yhdistellä mielivaltaisessa järjestyksessä. Ontto pääni tuskin kykenisi pitkiä sarjoja edes muistamaan.

Minimalismissa hiiviskellään pitkin parketin pintaa ja keinuen kiemurrellaan muiden tanssijoiden tyhjäksi jättämässä tilassa. Tanssitilaa ei oteta; sitä etsitään ja onnellisena vastaan otetaan mitä toisilta tanssijoilta sattuu jäljelle jäämään. Ilman kosketuksia muihin kutistumme tanssitettavan kanssa huomaamattomiksi kuin meitä ei parketilla läsnä olisikaan - kahden oomme maailmassa. Kaiken loksahtaessa kohdalleen löytyy parketilta palkinnoista täydellisimpänä polku tanssitaivaaseen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu