TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tunteella, mutta ihan sama (MLeena 2011-09-27 22:23)

Improvisointia

Kaminiitto
2011-09-29 10:15

Trickster 2011-09-28 22:49 .." Pari asiaa tuossa kommentissasi mielestäni vaatisi selvitystä" ..

Vähän saman tapaisia tarinoita olen jostakin lukenut ja kuullut. Tangoa voi tanssia mihin tahansa musiikkiin ja minkälaisella askelluksella itse kukin tahtoo, koska mies 'ohjaa' jokaisen daamin askeleen. Vähemmän äveriäällä miehellä ei ollut asiaa ilotaloon, ellei ollut mukaan tuliaisina uutta tangokuviota. Mutta koreografiat olkoot eri juttu kuin askellukset. On monta ainoaa oikeaa tapaa tanssia tangoa, mutta ainakin yksi tapa tanssia väärin on olla ottamatta huomioon partneriaan.

Caroline Polack & al. - "Taitavimmat kohdalleni osuneet viejät ovat olleet sellaisia, joilta turha egoismi ja uhmakkuus ovat lähes tipotiessään. Sen sijaan, että ajattelisivat koko ajan itseään he keskittyvät musiikkiin ja nauttivat tanssisyleilyssä olevasta daamistaan, oli tämä sitten tanssitaituri tai ei. Taitava viejä ei koskaan nöyryytä daamia antamalla esimerkiksi tämän ymmärtää olevan huono tanssija, vaan päinvastoin tuo ilmi ylevän etuoikeutensa saada jakaa tanssihetki ihastuttavan daamin kanssa. Hyvä viejä rakastaa musiikkia eikä niinkään tanssipartneriaan ja siirtää tämän tunteen tanssiprosessin kautta tälle.

Huonoimmat viejät ovat niitä, jotka eivät ota huomioon daamin taitotasoa, vaan yrittävät viedä sellaisia kuvioita, jotka menevät tämän taidon yli tai muutoin ovat erikoisia ja siten häpäisevät ja nöyryyttävät daamiaan. Ne ovat pahimpia myös siinä mielessä, että he ovat keskittyneet vain itseensä ja omiin hienoihin kuvioihinsa piittaamatta ollenkaan tanssipartneristaan."

*

Siirtolaisista enemmistö oli miehiä ja varsinkin sellaisten miesten, joilla oli homoseksuaalisia taipumuksia, oli helpompi siirtyä pois homoutta karsastavista kotimaistaan. Tämä leimasi Buenos Airesin katukuvaa siten, että usein homoparien nähtiin tanssivan keskenään julkisilla paikoilla.

*

Tangotanssijan esiintyminen gauchon tamineissa on verrattavissa samaan kuin, jos charlestonin tanssija pukeutuisi parketilla cowboyksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu