TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tunteella, mutta ihan sama (MLeena 2011-09-27 22:23)

Tangoa, improvisaatiota ja tykkäämistä

Pia M
2011-09-28 23:53

Kuinka niin tangoa voi tanssia miten itse tykkää?

Kaiketi tämä riippuu ihan siitä, mitä rajoja omalla tanssilla kulloinkin on. On ympäristön ja tilan asettamat rajat, on sosiaaliset rajoitteet (tanssitaanko yksin, kaksin vai joukolla, paritanssia, sooloa, piirissä jne.,) on fyysiset rajoitteet (liikuntaesteet ja vastaavat), ja sitten on opitut rajat - kuten olettaisin että tässä on kyseessä: ollaan opittu että tangoa tanssitaan tietyllä tavalla ja tyylillä (mies/naisparissa, matalalla askeleella jne.)

Opituista rajoista on usein hyvin vaikea päästä ylitse.

Improvisaatio on käsittääkseni esittävää toimintaa, yllätyksellistä ja ennalta-arvaamatonta, aina uutta ja vailla liikaa toistoa jne.

Juu niinhän se tuolla sanakirjassa määritellään, jotta esittävää toimintaa on. Mutta mikä sana kuvaa hetkessä syntyvää vaan ei esittävää tanssia, jos sanaa improvisaatio ei siinä yhteydessä voi käyttää?

Aika moni nainen on ainakin sanonut, ettei tykkää siitä kun esitetään eikä halua miehen olevan ainakaan kovin paljoa yllätyksellinen tai ennalta-arvaamaton.

Taas pitäisi asettaa yllätyksellisyyden ja ennalta-arvaamattomuuden rajat. Jos mies paritanssissa improvisoi (sallittaneen tässä, vaikka en tarkoitakaan esittävää toimintaa - niin kauan kunnes korvaava sana löytyy) niin, että pysytään paritanssigenressä ja mies osaa improilunsa viedä, ei se liene hirveän tuomittavaa. Jos mies taas heittäytyy kertakaikkiaan hurjaksi improvisaatiossaan, ja alkaa vaikkapa tulkita runoa kesken Satumaan, niin saattaapi olla että nainen ei olisi enää niin hirveän ihastunut.

...naisten suosiota kosiskellakseen gauchot aikanaan treenasivat jopa härkäpareina opetellakseen tanssimaan siten, kuinka naiset tykkäisivät.

Miten mies miehen kanssa tanssimalla oppii tanssimaan siten, kuin naiset tykkäävät? Vai olivatko opettaja-gauchot kenties kysyneet daameilta, miten nämä toivoisivat tanssittavan? ;)

Mies onkin tangossa ehkä siis jonkinlainen harrastusväline naiselle, joka riittävästi tykkäämisen tunnetta synnyttämään yrittäviä miehiä kohdatessaan saattaa tulla aina vaan vaativammaksi ja hankalammin miellytettäväksi.

Jaa?
Toivottavasti ei sentään.

Heitän vastakommentin: nainen kenties onkin tangossa ehkä siis jonkinlainen harrastusväline miehelle, joka riittävästi tykkäämisen tunnetta osoittavia naisia kohdatessaan saattaa tulla aina vaan vaativammaksi ja hankalammin miellytettäväksi. Ihmekös tuo sitten, jos ronkelimmat miehet jopa ääneen vaativat naista tanssimaan tunteella, tarkoittaen sillä ehkä vain sitä, että naisen pitäisi opetella seuraamaan juuri siten, kuin mies haluaisi, ja vielä nauttimaan siitä. Nautintoa pitäisi osoittaa, ja sellaista nautintoa, joka miehestä näyttää aidolta ja ihanalta. Naisella ei siis saa olla omia tykkäämisiä eikä improvisaatiota nyt ainakaan missään nimessä, ellei se sitten satu jostain syystä miestä miellyttämään.

Häh???? :D :D :D

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu