TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Seksiä (Nadi 2011-09-19 23:24)

Tangotykkäämisestä

Avanaq
2011-09-26 13:03

"Suomalaisessa tangossa lisäongelmia tulee tarkoituksellisesta "ei tahtiin" menemisestä. Itselle tuo ei ole täysin auennut, mitä kaikkea jälkitahtiin tanssiminen tarkoittaa. Luonnollista olettaa, että jokainen askel osuu maahan x ms (x = vakio) viivellä musiikin iskusta. Olen myös kuullut selityksiä, että jälkijättöisyydessä paino siirretään astuvalle jalalle viivytellen, jolloin jalan joutunee heittämään eteen "normaalia" nopeammin estääkseen tahdista putoamisen. Tuleeko tästä askelluksesta sitten tasaisempaa vai nykivämpää?"

Jälkitahtiin tanssiminen tarkoittaa sitä, että painoa ei siirretä uudelle jalalle tarkalleen iskulla vaan sen jälkeen. Ajatellaan vaikka niin, että tarkalleen iskulle tuleva askel tapahtuisi ajassa 1,0. Voit ihan hyvin siirtää painon vaikka vasta kohdassa 1,2 jopa 1,4,. Tanssit tällöin jälkitahtiin, mutta olet silti tahdissa. Jos paino siirtyy vasta esim. kohdassa 1,7, olet tod. näk. pudonnut tahdista. Mitään jalan heittämistä ei siis tarvita. Pääset takaisin tarkkaan tahtiin esim. ottamalla seuraavat askeleet vähän nopeammin.

Myös etutahtiin tanssiminen on mahdollista ja joskus musiikkiin sopivaakin, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen. Jälkitahti toimii useimmiten paljon paremmin.

Kirjoittajan avainsanat: isku, jälkitahti, askel

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu