TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Seksiä (Päivi 2011-09-19 11:04)

Tangotykkäämisestä

Päivi
2011-09-26 13:13

"Veikkaisin, että vaikuttavat joskus paljon toisiinsakin."

Kyllä, varsinkin "vasteen suuruus" ja "seuraajan viive suhteessa viejään".

"koska ne musiikin iskut tulevat."

Seuraava isku tulee melkos lailla saman ajan kuluttua tämän iskun jälkeen kuin tämäkin on tullut edellisen iskun jälkeen... :) Elävässä musiikissa tempo toki elää, mutta harvoin niin äkisti ja niin paljon, että se tekisi suorastaan yllätyksiä tanssijalle.

"Kumpiko vastaa kontaktin ja vasteen säilyttämisestä? Viejänä kokee olon aika tyhjäksi, jos edessä ei tunnu olevan ketään tai on liikaa "ilmaa" kontaktipisteissä. Naisen tarjoama liiallinen tai vääräaikainen vaste taas horjuttaa tasapainoa, ja muutenkin mies tunee olevansa viennissä."

Molemmat vastaavat kontaktin ja vasteen rakentamisesta ja säilymisestä. Jos daami ei osaa antaa riittävästi vastetta, vaan karkaa alta, miehen vaikuttamismahdollisuudet ovat aika vähissä (vai ovatko???). Mutta nainen ei voi myöskään rakentaa vastetta yksin. Jos daami olisi halukas voimakkaampaan vasteeseen, mutta mies tuntuu olevan takapainoinen, daami ei tietenkään ala itsekään isompaa vastetta rakentamaan, koska kokee, että horjuttaa sillä miehen tasapainoa, niinkuin itsekin kirjoituksessasi totesit. Eli kahden kauppa.

"jolloin jalan joutunee heittämään eteen "normaalia" nopeammin estääkseen tahdista putoamisen. Tuleeko tästä askelluksesta sitten tasaisempaa vai nykivämpää?"

Tangossahan jalat kootaan (tätä tyyliä tukevissa musiikin kohdissa) nopeammin kuin vaikkapa saman tempoisessa foksissa.
Liikkeestä tulee varmasti alkuun nykivää, mutta tarkoitus olisi, että ylävartalon etenemisliike pysyisi jalkojen terävistä liikkeistä huolimatta tasaisena. Ei ihan helppo toteuttaa, muttei mahdotonkaan.

"Kuinka niin provo? Hyvin harvoin siitä ennakoinnista on hyötyä kuten viittauksen kirjoittajakin toteaa."

Tarkoitin virkkeesi ensimmäistä lausetta "Ennakoinnistakaan ei voi onnistumisissa olla aina kysymys", jossa mielestäni viitataan siihen, että ennakointi olisi useinkin hyvä asia. Tätä kohtaa arvelin provoksi.

Edit: Lisätty avainsanoja, koska palvelin ei sellaisia tekstistäni näköjään löytänyt.

Edit2: Tai sitten löysi, mutta avainsanojen näyttö on pienen kokeilun jälkeen poistettu käytöstä.

Kirjoittajan avainsanat: tango, tanssiasento, vienti, seuraaminen, kontakti, vaste, rytmi, askelrytmitys

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu