TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Marko Lämsä Pavilla perjantaina, 16.9 (Jami 2011-09-17 9:22)

Marko Lämsä Pavilla perjantaina, 16.9

Jami
2011-09-17 9:22

Perjantai illan menopaikan olimme jo kauan sitten päättäneet, kun tnetin kalenterissa Pavilla eilen oli niinkin harvinainen vieras tänne etelän lavoille kuin Marko Lämsä. Edelliset kerrat hän on osunut kohdalle vuonna 2006, kun voitti tangokuninkuuden ja esiintyi silloin läpi koko maan ja sitten myöhemmin 2009 Tangomarkkinoilla, jolloin näin hänet useammankin kerran eri juontotehtävissä ja myös lavalla laulamassa ja yleisöä laulattamassa.

Hänen yhtyeensä, Voimaorkesteri, aloitti illan kahdella setillä. Erittäin hyvä yhtye se on, laulava basisti on myös hyvä-ääninen. Monipuolinen ja oikeaa tanssimusiikkia soittava kokoonpano. Toisen setin alkuun saatiin hitaat valssit, joista olin saanutkin vähän jo J:kylästä vinkvink, että kannattaa olla paikalla silloin. Kiitos. Valssipari oli Lumous ja Ramona, jotka olivat oikeita HitAitavalsSeja, sovitusten tempot eivät voi enää paremmin jalan alle sopia.

Lämsän seteissä oli taas erityyppistä musiikkia, ei ihan niin sitä perinteistä tanssimusiikkia, mutta sellaista uutta, mitä tässä onkin jo kaipaillut jonkin aikaa vaihteluksi. Ja orkesteri kun on myös hyvä ja solistin ja yhtyeen yhteispeli toimii, niin ei voi muuta odottaakaan kuin hyvää tanssimusiikkia. Musiikkiesimerkkeinä "Tulisuudelma", joka oli sovitettu jiveksi, Rokkipotpuri, jossa tempo kiihtyi vaan loppua kohden, sitten hitaita useita, kuten "Kertokaa se hänelle", joka taisi tulla kolmella eri kielellä esitettynä. Tangoja, valsseja ja humppaakin mukaan mahtui.

Marko laulatti myös yleisöä pyytämällä tanssijat lavan eteen, jossa sitten yhteislauluna laulettiin " Vielä on kesää jäljellä". Sen lisäksi hän laskeutui alas lavalta ja tuli laulamaan yleisön joukkoon ja myös ilmoitti, että hänen laulaessaan olisi mukava kätellä mahdollisimman montaa tanssijaa. Hieno ele yleisöä kohtaan.

Marko taputettiin lavalle takaisin kaksi kertaa illan päätteeksi, mikä kertoo myös siitä, että en ollut ainut, joka hänen ja Voimaorkesterin esiintymisestä nautti.

.jami

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu