TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssiminen miehistä? (Jerryjee 2011-08-20 0:02)

Lantion liike ja lantion leveys

Pia M
2011-08-24 8:19

Mistä ihmeestä tulee tämä harha siihen, että luisen lantion koolla, siis lantiokorin koolla, olisi mitään merkitystä siinä kuinka tämä myyttinen "lantion liike" onnistuu?

Naisen lantion leveys johtuu siitä, että tuo mainittu luinen lantiokori on muun kehon suhteisiin nähden leveämpi kuin miehellä, ja tämä taas johtuu siitä että nainen synnyttää, jolloin luisen lantion tulee olla avarampi.

Mutta sekä miehellä että naisella on täsmälleen samat lihakset kehossaan. Lihakset liikuttavat, eivät luut. Miehellä ei ole yhtään ainoaa ylimääräistä sidekudosta eikä yhtään vähemmän lihaksistoa kehon alueella, mitään anatomista eroa liikettä tuottavissa tai sitä estävissä elementeissä ei ole. Ihmisen, sukupuoleen katsomatta, lantion liike syntyy vatsa-, kylki- ja keskiselän lihaksissa, jotka löytyvät siis myös mieheltä.

Miehen lantion liikkeen esteet ovat huomattavasti ylempänä, nimittäin korvien välissä. Kun ei uskota, eikä halutakaan uskoa, että se lantio miehellä liikkuisi, niin eihän se sitten totta vie liikukaan. No, ei tietenkään ole pakko jos ei tahdo, mutta mikäli haluaa jatkuvasti väittää että miehellä ja naisella olisi tässä nimenomaisessa asiassa jonkinlainen merkittävä, miehen lantion liikkeen estävä anatominen ero, niin toivoisin sen verran lisää paneutumista asiaan että viitteitäkin tähän alkaisi löytyä. Itse en semmoisia ole löytänyt mistään.

Se, että lantion liike näyttää erilaiselta miehellä ja naisella, on tietenkin totta ja johtuu paljolti kehon muotojen eroista. Mutta ihan samoilla lihaksilla ja liikeradoilla se liike sieltä tuotetaan, liike itsessään ei ole erilainen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu