TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssiminen miehistä? (Jerryjee 2011-08-20 0:02)

Onko tanssiminen miehistä?

Avanaq
2011-08-21 17:21

Ihan loistava kysymys. Niin hyvä, että vaikka minulla ei ole tuohon minkäänlaista vastausta, oli pakko kompata kysymystä :)

Jotain vois toki pohtia. Lähtökohta lienee se, että kaikissa ihmisissä, niin naisissa kuin miehissä, on sekä maskuliinisia että feminiinisiä puolia. Osittain feminiinisyys tai maskuliinisuus on kulttuurisidonnaista. Jokainen yhteiskunta, kulttuuri, alakulttuuri ja lopulta tietysti yksilö itse määrittelee mikä on miehekästä tai millainen toiminta on naiseuteen kuuluvaa. Toisaalta osa määritelmistä varmaankin on (lähes) universaaleja ja ne perustuvat sekä ihmisen biologiaan että evoluutioon. Ensimmäinen haaste olisi siis määritellä mitkä tanssiin liittyvät tai tanssin aikana aktualisoituvat toiminnot tai tuntemukset ovat maskuliinisia, mitkä feminiinisiä meidän kulttuurissamme.

Kun aikuinen, äijämäinen, maalasijunttura mies hellii koiraansa, toteuttaako hän tällöin feminiinistä puoltaan? Tai kun nuori moderni isä lepertelee vastasyntyneelle lapselleen, niin onko se feminiinistä? Vai mitä on nuorten kaupunkilaismiesten metroseksuaalinen keikarimainen pukeutuminen?

No niin, asiaan (ehkä). Luulisin miehen meidän kulttuurissamme pääsevän tansseissa toteuttamaan feminiinistä minäänsä tavalla,joka ei muualla yhteiskunnassa ole mahdollista. Toisaalta tansseissa mies pääsee toteuttamaan myös sitä maskuliinista puoltaa keinoilla, jotka eivät muualla ole mahdollista. Pikainen loppupäätelmä pekonipastan tuoksun leijuessa: tanssiessa mies pääsee toteuttamaan itseään.

Kirjoittajan avainsanat: mieheys, naiseus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu