TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Onko tanssiminen miehistä? (Jerryjee 2011-08-20 0:02)

Tanssi on luovan puolen ilmaisua

Tahdikas
2011-08-21 10:07

Näin itsekin näkisin; tanssi edustaa luovaa kulttuuria siinä missä soittaminen, kirjoittaminen, laulaminen ja maalaaminenkin. Aivan kuin olisin joskus kuullut puhuttavan jopa tanssitaiteesta. Seuratanssissa läsnä olevia sosiaalisia sekä yhteisöllisiä piirteitä voidaan löytää myös laulamisesta esimerkiksi karaokeharrastajilla.

Ymmärrän kyllä erinomaisen hyvin jos naiset eivät meidän kävelyttäjien tanssiamme koe erityisen luovana :| Luominen ei ole lainkaan helppoa, usein voidaan parketilla puhua jopa luomisen tuskasta. Maailma luotiin kuudessa päivässä, mutta joskus joku tanssikappale tuntuu kestävän kuusi viikkoa. On helpompaa luoda sata kuutiota lunta kuin taikoa monotoniseen biittinytkytykseen taiteellisia elementtejä.

Useat luomisen osa-alueista - esimerkiksi runojen kirjoittaminen, kuorolaulu tai balettitanssi - yhdistetään helposti feminiinisyyteen. Tässä suhteessa voidaan kyllä löytää eroja eri sukupuolten suhtautumisessa; miehet tekevät sen useammin kuin naiset. Ei ole harvinaista kuulla miesten suusta esimerkiksi balettia kuvailtavan neitimäisenä "homojen hommana". Runotaide aiheuttaa samankaltaista reaktiota, mutta naisten keskuudessa Tommy Tabermann nähtiin miehisenä miehenä, jonka ns. naisonnesta moni karpaasikin oli salaa kateellinen. Bukowskia tuskin moni mieskään aloittaisi ensimmäisenä kuvailemaan termillä feminiininen.

Lienee kuitenkin selviö, että täydellisiä yleistyksiä ei voida tehdä - viime kädessä kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia yksilöitä.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu