TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Möykkää, Volumea ja Tanssimista (Humppaelvis 2011-08-09 4:21)

Möykkää, Volumea ja Tanssimista - Desibelit

Patakuningas
2011-08-12 19:38

Vanhemmassa lähteessä discon meluraja oli 85 dB. Väestön kuulon heikentyessä on näköjään rajaa nostettu ylemmäksi.

Alla on melutason ja aikasiedon esimerkkejä.

Melutaso (dB)

5 - 25 dB Pensaiden lehtien havina / 25 - 50 dB Tietokone / 50 - 70 dB Äänekäs puhuminen / 70 - 85 dB Liikenne (aikaraja 8 h) / 85 - 90 dB Moottoripyörä (aikaraja 4-2 h)/ 90 - 110 dB Disco (aikaraja 2 h-1 minuutti)/ 110 - 130 dB Kipukynnys (aikaraja: oleskelua ei suositella)

Vaikka olisi millainen konsertin ja discon ystävä, niin miksaajan olisi hyvä muistaa, että lavatanssiväki ei toivo kuulevansa lavalla sellaista melua jota moottoripyörä ja disco luovat. Parit myös keskustelevat tanssiessaan. Parille huutaminen ei kuulu kulttuuriin.

Joka tapauksessa valtaosa tanssiyhtyeistä soittaa musiikin sellaisella volyymillä, josta väki pitää. Kiitos siitä. Yhden käden sormilla ovat discotason yhtyeet luettavissa. Nämä yhtyeet (miksaajat) saavat myös yleisöltä palautetta asiasta. Jotkut äänentuottajista ovat valitettavasti sellaisia, että katsovat olevansa asiantuntemuksessaan ylempänä kuin valittava lippukarja. Meillä pienillä asiakkailla on olemassa myös kuulo vaikka ääniammattilaisia emme olekaan.

Jos miksaaja vaikkapa harrastaisi sitä oikeata tanssia, niin hän voisi ymmärtää.

Kirjoittajan avainsanat: desibelit, äänenvoimakkuus, miksaus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu