TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Anna -lehti ja Särkkä (Timo 2011-07-16 13:04)

Anna -lehti ja Särkkä

Avanaq
2011-07-22 11:26

Näin sitä eri tavalla nähdään asiat. Omasta, yhden tanssimisen vasta aloittaneen daamin ja yhden tanssia harrastamattoman naisjoukon mielestä (ikähaarukka 30-62) juttu oli oikein hyvä.

Taisi olla ensimmäisiä kertoja, kun lehtiartikkelissa tuodaan esille myös aktiivitanssijoiden näkökulma. Pääosinhan juttu käsitteli ihan kaikille tanssijoille yhteisiä asioita, mutta noin neljännes jutusta, lähinnä alkuosa, käsitteli eroavaisuuksia "tanssityttöjen" ja "amatöörien" välillä. Tuokin osio tosin oli sisällöltään kuin opas tansseihin tulevalle eli miten kannattaa pukeutua, millaiset kengät sopivat tanssimiseen, minkälainen laukku otetaan mukaan jne. Samat ohjeet taitavat löytyä tämän palstan helmi-osiosta Päivin ohjeina uusille lavatanssitytöille. Tanssien koodikikielisanasto löytyy myös tältä palvelimelta, ja täältä ne oli taidettu juttuun ottaakin; tuskinpa tuota Stockmannia ja Anttilaa missään enää oikeasti käytetään. (PS. No niinpähän lähteeksi onkin merkattu tanssi.net).

Ja olipa kerrankin kirjoitettu tanssijuttu, jossa ei vain laiskasti toisteltu kukkahame- ja kossupullokliseitaä. Tanssikulttuurin muutosta ja sen yhtä todellisuutta oli tuotu asiallisesti ja oivaltavasti esiin. Kaiken lisäksi juttu oli hyvin kirjoitettu.

Omien tanssipoikasilmälasien läpi en ihan oikeasti löydä jutusta montakaan sellaista mielipidettä tai asennetta, joita sinä siinä näet. En siis löydä tanssityttöjen ylenkatsetta tai halua kieltää toisia tulemasta tanssipaikalle sellaisena kuin kukin itse haluaa. Sinä voit kaikin mokomin laittaa jalkaan korkkarit, kynähmeen ja roikottaa olkapäällä pitkäremmistä käsilaukkua. Varmasti silläkin koodikielellä saat itsellesi hakijoita. Toivottavasti myös pääset näiden hakijoiden kanssa tavoitteeseesi eli itseilmaisuun tanssin avulla, nauttimiseen ja tunteiden pukemiseen liikkeeksi. Tanssitaitoahan tuohon ei sinun mukaasi tarvita, joten varmasti mahdollisuudet ovat hyvät.

Kirjoittajan avainsanat: amatöörit, särkkä, vaatetus, etiketti, Tanssivarusteet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu