TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vetääkö tanssi liian vakavaksi? (MaxMile 2011-07-21 14:04)

Vetääkö tanssi liian vakavaksi?

Tan
2011-07-21 15:28

Erittäin hyvä kirjoitus sinulta MaxMile. Uskoisin, että näin on tapahtunut hyvin monen ihmisen kohdalla. Tanssi on ahmaissut elämästä liian suuren palan kertarysäyksellä. Kyse ei välttämättä ole tietoisesta prosessista, johon ihminen haluaisi omilla toimillaan pyrkiä, vaan hän on huomaamattaan ajautunut väärän joen vietäväksi, aivan kuin pieni kaarnalaiva tuulisella vesistöllä. Lopulta ei ole muuta mahdollisuutta kuin katsoa, mihin satamaan laivan matka johtaa, vai ajautuuko se peräti karille, repien samalla laivan maalipintaa ja tekemällä sen pohjaan reikiä.

Keskustelu palstalla on kylvänyt vastaavanlaisia siemeniä, matkalaisena olemista, tuntematonta määränpäätä, josta ei ole tarkkaa tietoa. Syöksähtely toisten yksityisasioihin muistuttaa hallitsematonta ja harkitsematonta olomuotoa, jossa ihminen ei halua jakaa elämäänsä toisten kanssaihmisten kanssa tasapainoisesti. Hän takertuu toisen yksityisiin asioihin, eikä kunnioita hänen erilaisuuttaan rakentavasti.

Ongelmaksi muodostuu kyky asettua matkaajan sijasta laivan ohjaajaksi vai pitäisikö tässä tapauksessa käyttää nimitystä kapteeni. Hyvä kapteeni tietää, mihin satamaan laivan tulee suunnistaa. Vuosien kokemuksesta huolimatta on mahdollisuus eksyä reitiltä. Hyvällä kapteenilla on kuitenkin hedelmällisiä suhteita toisten merenkävijöiden eli palstalaisten kanssa. Tuulisella merellä, myrskyjen pauhatessa, voi tukeutua ja kysellä neuvoja toisilta.

Tämä mahdollistaa jokaiselle vesilläliikkujalle arvokkaan kokemuksen itselleen mieluisan harrastuksen parissa. Toisen laivan kohdatessa sinut, voit ilomielin heiluttaa yläviitosta ja vislata hyvän yhteistyön merkiksi. Illan saapuessa ja laivan lipuessa kohti horisonttia, näet auringonlaskun piirtämät valosäikeet kasvoissasi. Tunnet eläväsi ja nauttivasi kaikesta siitä, mitä ympärilläsi on, sinua arvostavia ihmisiä.

Kirjoittajan avainsanat: tanssi, Arvostus, Palstakeskustelu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu