TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pyörähtelemässä Unkarissa (H50 2011-07-13 17:51)

Pyörähtelemässä Unkarissa

H50
2011-07-13 17:51

Tuli pyörähdettyä hieman ulkomailla liikunnallisissa merkeissä. Kohteena Pustan maa eli Unkari. Etukäteen ajattelin, ettei tanssikamppeita siinä maassa tarvita, joten jätin ne himaan. Ei Etelä-Unkarissa (Harkany ja Pecks) varsinaisia tanssipaikkoja ollutkaan, mutta, mutta...

Siellä helteisessä illassa (yli 30 kotimaan celsiusta) käyskennellessä sattui korviin ihan tavallista ja osittain jalan alle menevää musiikkia, joka tulvi tärykalvolle eräästä ulkoilmaravintolasta. Pieni kurkkaus paikan sisälle paljasti, että yhden miehen orkesteri heitti parittomia ja ihan tanssittavia kappaleita ravintolan perällä, jonka edustalla oli jopa ihan kohtalaisen kokoinen tanssitila: kivilaattalattia.

Yksi paikallinen pariskunta veti jotain omaa askel-askel-settiään musiikin tahtiin ja käsillä laajakaarisesti heiluen. Päätettiin erään toisen suomalaisparin kanssa mennä ihan kokeeksi hieman pyörähtelemään.

Siinä aika sitten kuluikin useiden kappaleiden tahtiin heiluessa ja tanssiessa niin, ettemme pitäneet lainkaan taukoja, tilanneet juomia tai muutakaan. Tanssittiin vain erilaisten kappaleiden tahtiin. Tuli paljon saksalaistyyppistä musiikkia ja hyvin nopeata sellaista. Välillä piti oikein olan takaa miettiä, mikä tähän käy, mm. yli 70 tahtia/min valssiin, johon ei tavallinen valssiaskellus juuri kerennyt. Se vedettiin osin askel-askel-tyyliin tai hnn-versiona.

Kolmena iltana käytiin samassa ravintelissa tanssimassa ja vain tanssimassa, josta ei varmaan ravintolanpitäjät erityisemmin tykänneet, mutta yleisöpä tuntui pitävän. Kävi useiden kappaleiden kohdalla niin, että kaikki paikan asiakkaat kääntyivät katselemaan suomalaiseten menoa ja varsin usein myös osoittivat suosiotaan sekä huusivat äänekkäästi. Yhtenä iltana innostui muuan paikallinen oikein filmaamaan menoamme.

No, taisi olla aika paikallisesti erikoista, että kaikille soitetuille kappaleille tanssittiin siihen sopivalla tyylillä siten kuin taidettiin eli kaikin mahdollisin kuvioin, taivutuksin ja linjoin. Tarkoitus ei toki ollut olla silmätikkuna, vaan ihan vain tanssia, mutta kyllähän siinä toisin vain kävi. Erityisesti tuntui kuviohumppa, bugg sekä jive ja potkurokki innostavan ravintola-asiakkaita niin, että joskus tuntui posket menevän ihan punaisiksi.

Kolmena iltana menivät myös kamppeet ihan likomäriksi tanssista sekä kuumasta ilmanalasta johtuen. Hyvää se setti kuitenkin lihasten palautumiselle päivän koitoksista teki.

Taitaa olla viisasta ottaa ensi vuonna vastaavaan tapahtumaan (samoilua kartan ja kompassin kera metsissä ja vähän taajamissakin) tanssikamppeet ihan kaiken varalle mukaan.

Kirjoittajan avainsanat: Unkari

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu